Încă o dovadă că trăim într-un program de calculator? „Coincidenţa” naşterii şi morţii regelui Umberto I al Italiei şi a dublurii sale…


Uneori coincidenţele din această lume sunt atât de evidente, încât îţi vine să te întrebi dacă nu cumva programul de calculator (Matrix-ul) în care noi trăim mai dă greş din când în când.

Următoarea coincidență e de-a dreptul incredibilă. Pe 28 iulie 1900, regele Umberto I al Italiei (1844-1900) a decis să meargă la cină în acea seară și a mers la un mic restaurant din Monza. În timpul petrecut aici, proprietarul a luat comanda regelui și, în mod ironic, şi el se numea Umberto. Pe măsură ce comanda era luată, regele și proprietarul localului își dăduseră seama, încet-încet, că cei doi erau doppelganger (adică dubluri virtuale). Pe măsură ce se făcea noaptea, ambii bărbați au stat la vorbă şi au descoperit că ei că au mai multe asemănări decât diferențe.

Pentru început, ambii bărbați s-au născut în aceeași zi, care a fost 14 martie 1844 și s-a întâmplat să aibă nunți în același oraș – Torino. Această poveste plină de coincidențe a mers mai departe, după ce s-a descoperit că ambii s-au căsătorit cu o femeie numită Margherita și că restaurantul din Monza a fost deschis în aceeași zi în care a devenit rege al Italiei Umberto. Totodată, ambii au constatat că aveau câte un fiu pe nume Vittorio.

Cei doi s-au despărţit seara, iar noaptea regele s-a gândit la dublura sa. A doua zi, el a aflat şocat că patronul restaurantului a murit într-un accident de vânătoare. Regele a vrut să-şi ia la revedere de la „dublura” sa, dar, din păcate pentru el, în timp ce se afla în mijlocul unei mulţimi, a fost împuşcat şi asasinat mortal.

Se pare că cei doi, dacă s-au născut în aceeaşi zi şi erau atât de asemănători, trebuiau să şi moară în aceeaşi zi…

Foto: prelucrare proprie