Legende şi tradiţii care vorbesc despre existenţa „Spiritelor Elementare” – fiinţe invizibile care ar trăi în pământ


Conform ocultiştilor medievali, fiinţele invizibile pot fi împărţite în patru clase: (!) îngerii, zeii antici; (2) diavolii sau demonii, îngerii decăzuţi; (3) sufletele morţilor; (4) spiritele elementare.

În grupa a patra se află gnomii, care locuiesc în pământ şi corespund spiriduşilor ce bântuie minele, globlins-ii, pixies-ii, korrigans-ii, leprechauns-ii, domovii din legendele ruseşti, silfii, care trăiesc în aer. Aceste subdiviziuni sunt, evident, arbitrare şi însuşi Paracelsus ar admite că este extrem de dificil de dat o definiţie pentru clase atât de diferite.

Corpurile Elementelor sunt „dintr-o esenţă semimaterială elastică, destul de eterică pentru a nu putea fi detectată de vederea fizică şi îşi pot modifica forma conform anumitor legi”.

Legendele spun că nu ştiu dacă spiriduşii sunt alcătuiţi din carne şi sânge sau sunt spirite. Au fost văzuţi de-a lungul timpului de mai mulţi martori, sub formă de oameni de mică statură, mai mici decât noi. În localităţile rurale există bătrâni care spun că spiriduşii obişnuiau să vină şi să discute cu oamenii obişnuiţi şi apoi dispăreau. La fel, zânele obişnuiau să intre în case şi să vorbească şi apoi dispăreau. Credinţa generală era că spiriduşii sunt spirite care puteau să se lase văzute sau nu, după dorinţă.

În Bretania, tradiţiile populare împart spiriduşii în două grupe: creaturile cu statură pigmeică, dotate cu puteri magice şi ştiinţa profeţiei, şi zânele albe, aeriene. Fiinţele din prima categorie sunt negre, păroase, iar mâinile lor se termină cu gheare. Au feţe bătrânicioase şi ochi bulbucaţi, mici şi strălucitori, ca nişte cărbuni încinşi. Vocile lor sunt joase, ca şi cum ar fi „marcate de vreme”…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO