Numiţi un singur obiect din această fotografie, dacă puteţi! O imagine ciudată, înfiorătoare a apărut „de nicăieri” pe Internet…


Una dintre cele mai recente imagini virale de pe Internet a creat multe controverse printre utilizatori. Imaginea a fost postată pe Twitter de pe 22 aprilie 2019 de către utilizatorul @melip0ne, care îşi spune şi „dumbass ass idiot”, adică „Idiot tâmpit”. Imaginea postată descrie ceea ce pare a fi un aranjament familiar de obiecte de uz casnic cu titlul „Numiţi un singur lucru din această fotografie“. Sună destul de ușor, nu? Încercați. Atunci lucrurile vor deveni ciudate, credeţi-mă.

După studierea imaginii, devine evident că e destul de greu. Niciunul dintre obiecte nu este ușor de identificat sau, de fapt, nu poate fi identificabil deloc. Totul par a fi obiecte de uz casnic familiare, dar, uitându-ne îndeaproape la fiecare dintre obiecte, devine evident că niciunul dintre ele nu poate fi identificat.

Cel puțin, obiectele nu pot fi identificate de mine sau de către mii de utilizatori de social media care au rămas total confuzi de imagine. După ce examinăm îndeaproape obiectele din imagine, se constată că devenim confuzi, văzând ceva atât familiar, dar şi de necunoscut în același timp. Sunt forme fără nume, care ar putea chiar acum să se ascundă în locurile întunecate ale lumii.

Dr. Steven Schlozman, psihiatru la Harvard Medical School, a declarat pentru Live Science că imaginea este tulburătoare, deoarece creierul nu se poate opri să caute modele familiare printre obiecte: „Cred că ciudăţenia imaginii vine de la încercările creierului nostru de a recunoaște un model, și apoi modelul așteptat este perturbat continuu de un alt model recunoscut. Jur că văd un cimpanzeu în acea fotografie. Dar apoi devine altceva, și apoi altceva. Nu pot să termin puzzle-ul. Par că văd ceva, dar niciodată nu știu ce văd”.

Creierele noastre sunt bune la recunoașterea tiparelor sau la crearea unei semnificații în dezordinea haotică care este percepția senzorială umană, permițându-ne să identificăm și să recunoaștem obiectele din lumea înconjurătoare. Când ne uităm la această imagine ciudată, creierul caută „modele“ printre obiectele ciudate, de nerecunoscut, dar nu găsește nicio semnificație.

Totuşi, de unde a apărut această imagine? Care sunt obiectele din ea? Ea pare să fie o imagine unică. Aceasta este prima imagine-mostră dintr-o dimensiune alternativă sau dintr-un alt univers?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO