Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Sunt eu nebun sau am prea multă imaginaţie? Văd două fantome la ferestrele hotelului “Traian” din Iaşi…

368
blank
Click pe IMAGINE pentru MARIRE

Cu acest articol o să ziceţi că am înnebunit. Da, recunosc că am înnebunit. Poate că exagerez, poate că sunt prea “căutător de mistere şi de paranormal” în toate. Da, recunosc toate aceste lucruri, dar cred că am dreptul să-mi pun tot felul de întrebări. Iar dacă percep un 0,01% mister în ceva, îl răscolesc până îl scot în evidenţă.

Aşadar, într-o zi pe la începutul lui februarie 2013, mă plicitiseam, aşa că am luat cu mine aparatul de fotografiat şi am făcut nişte poze în oraş, la asfinţitul Soarelui (era cam ora 5). Mai exact, în piaţa Unirii din Iaşi. Pozele nu erau chiar interesante…aşa că multă vreme au stat în memoria aparatului, fără să le descarc. Asta până în zilele trecute, când le-am descărcat şi ghici ce-am văzut… La una din poze, am surprins Hotelul Traian, probabil cel mai vechi hotel din Iaşi, construit în jurul anului 1880, după planurile celebrului Eiffel (da, arhitectul care a proiectat şi Turnul Eiffel din Paris). Mă uit atent la ferestrele hotelului şi nu ştiu…ori am prea multă imaginaţie, ori jocul de lumini şi umbre e cu adevărat ciudat, căci eu văd vreo două chipuri fantomatice la două ferestre! Pe ambele le-am încadrat cu roşu în fotografia de la începutul articolului.

Haideţi să le luăm pe rând (am mărit cadrul la fiecare figură fantomatică). La prima fereastră, observ ceea ce pare a fi o fantomă îmbrăcată în alb, având capul ţuguiat şi doi ochi negri. E prea mare imaginaţia?

blank

La cea de a doua fereastră, parcă văd chipul unui bărbat bărbos, cu o căciulă mare în cap. Îmi aduce aminte de chipul lui Mihai Viteazul interpretat de Amza Pellea în filmul cu acelaşi nume al lui Sergiu Nicolaescu sau de figura unui mitropolit sau patriarh bisericesc.

blank

Ştiu ce-o să spuneţi mulţi dintre voi: că vorbesc prostii, că nu e nicio fantomă, că e doar un joc ciudat al luminilor şi umbrelor, dar lăsaţi-mă să mă agăţ de acel 0,01% procent probabilitate că e vorba de altceva… Măcar de dragul controversei…

Orgoni Crystal