Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Robotul NASA Curiosity a găsit pe Marte un “cimitir de extratereştri”… Iluzie optică sau cranii de marţieni?

161
blank
CLICK pe imagine pentru MARIRE

Precum ştiţi, robotul Curiosity a fost lansat de NASA pe 26 noiembrie 2011 şi a ajuns pe Marte pe 6 august 2012, pe craterul Gale. Scopul său este acela de a investiga climatul şi geologia marţiană, şi pentru a determina dacă această planetă vecină nouă poate suporta viaţa. Primele imagini şi înregistrări video au fost deja trimise pe Pământ, ele făcând înconjorul lumii, datorită unicităţii sale.

Dintre imaginile sale uluitoare, vă prezint următoarea imagine în care par a ieşi din solul marţian nişte “cranii” ciudate (sau cel puţin aşa par a fi, cranii). Ele au diferite mărimi, aflându-se într-o ordine haotică. Oare Curiosity a dat peste un cimitir marţian? Asta, bineînţeles, dacă acele “cranii” nu sunt de fapt decât nişte pietre cu forme bizare. Sau poate este doar fenomenul de pareidolie, atunci când noi putem observa lucruri, atunci când ele nu se află acolo. Vezi, de exemplu, bizarul elefant desenat pe Marte (despre care am scris în acest articol: https://www.lovendal.ro/wp52/pe-marte-se-gaseste-desenat-un-elefant-nasa-ne-asigura-ca-e-iluzie-optica/).

Dar, revenind la “craniile” noastre, voi ce credeţi că reprezintă acea zonă: un cimitir marţian sau doar sunt nişte simple pietre? Imaginea originală o găsiţi pe site-ul oficial NASA, AICI.

Mai jos puteţi observa posibilele cranii marţiene, după ce au fost mărite:

blank

blank

blank

blank

Orgoni Crystal