Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Pe Marte se găseşte desenat un elefant! NASA ne asigură că e iluzie optică

241

blankLava uscată de pe suprafaţa planetei Marte a creat o imagine iluzorie ce aduce foarte bine de forma unui elefant, scrie site-ul space.com. În iluzia optică se poate observa foarte bine trompa, ochiul, urechea şi forma capului elefantului, această fotografie fiind luată de către sonda spaţială NASA Mars Reconnaissance Orbiter, sondă ce studiază planeta roşie încă din martie 2006.

“Acesta e un bun exemplu al unui fenomen numit pareidolia, când noi putem observa lucruri (ca animale) care nu se află acolo în realitate”, spune geologul Alfred McEwen, de la Universitatea din Arizona. Iluzia foto a elefantului de pe Marte se află într-o regiune a planetei roşii numite Elysium Planitia, fiind cea mai tânără zonă cu lavă de pe Marte.

P.S. Poate în cazul acesta o fi aşa, dar cred că nu ar trebui abuzat de acest fenomen pentru a explica toate formele ciudate. În stilul acesta, vom considera Sfinxul din Egipt ca pareidolie. Dacă ar fi aşa, atunci natura însăşi e foarte inteligentă de ştie să deseneze forme atât de diverse, ce aduc aminte de anumite forme.

Orgoni Crystal