Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ce bizar arată “mingea de foc” a exploziei atomice, fotografiată la mai puţin de 1 milisecundă de către camera rapatronică

82

blankDupă cel de-al doilea război mondial, la sfârşitul anilor 1940, atunci când Statele Unite făcea diverse experimente cu bombele atomice, multe probleme au apărut. Una din ele era aceea de studiere a mingii de foc ce apărea imediat după momentul detonaţiei. Deşi tehnologia fotografică progresa foarte rapid, chiar şi cele mai rapide camere ale timpului nu puteau face faţă vitezei cu care aceste mingi de foc se expandau, iar imaginile ieşeau astfel blurate.

Aceste probleme au fost rezolvate odată cu invenţia lui Harold Eugene Edgerton, profesor la MIT, care a inventat camera rapatronică. Atât de avansate erau aceste camere, încât ele puteau înregistra mişcarea la 10 nanosecunde (adică 1 miliard parte dintr-o secundă), la câţiva kilometri distanţă. E chiar uimitor cum o asemenea tehnologia a putut fi dezvoltată în acea perioadă…fără ajutorul extratereştrilor.

În imaginea de la începutul articolului, fotografia mingii de foc făcută de către camera rapatronică la mai puţin de 1 milisecundă după detonarea bombei atomice, în anul 1952 în Nevada. Mingea de foc are diametrul de 20 de metri; foarte ciudate sunt “crampoanele” din josul mingii de foc. Oare ce-o reprezenta?

Orgoni Crystal