Site de secrete, stiinta si metafizica

Gigantul peştişor auriu: fotografia e trucată sau nu?

18 11
Click AICI pentru marire
Click AICI pentru marire

Poza din stânga articolului este luată de pe site-ul Mail Online. Este un soi de crap (koi) care cântăreşte aproximativ 15 kilograme (cât greutatea unei fetiţe de 3 ani), şi se crede că este unul dintre cei mai mari peşti de acest gen capturaţi vreodată. Fericitul pescar, Angler Raphael Biagini, în vârstă de 30 de ani, s-a dus să pescuiască într-un lac din Franţa, şi i-au trebuit doar 10 minute pentru a prinde acest gigant exemplar.

Dl Biagini, pescarul din imagine, a declarat că, atunci când undiţa a prins, nu ştia ce se află la capătul ei, dar şi-a dat seama că trebuie să fie ceva uriaş. “Peştele s-a zbătut bine, dar n-a fost destul ca să câştige”, a conchis dl Biagini. După ce a făcut poza care l-a făcut celebru în toată lumea, pescarul i-a dat drumul peştelui în lac.

Totuşi, priviţi cu atenţie această poză. N-ar fi putut fi falsificată? Exemplarul prins pare ca un fel de “peştişorul de aur” într-o versiune uriaşă. Pe de altă parte, Internetul e plin de poveşti cu fotografii modificate, care s-au dovedit a fi false. Totuşi, Ken Peterson, director de comunicare la Acvariul Monterey Bay, a declarat că un asemenea peşte nu este imposibil. Un crap koi, dacă are mâncare suficientă şi un spaţiu imens în care să poată înota, poate ajunge şi la greutăţi mult mai mari decât atât. Conform site-ului FishBase.org, cel mai mare crap koi poate atinge şi greutatea de 40 de kilograme! Aşa că…nimic nu e imposibil.

Dar, totuşi, nu vi se pare că peştele e cam mare pentru doar…15 kilograme? Voi ce spuneţi: e falsă sau nu poza?

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie