Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Moise a trăit în vremurile noastre medievale? Priviţi această pictură de pe Capela Sixtină…

436
Apasati AICI pentru marire
Apasati AICI pentru marire

În celebra Capelă Sixtină de la Vatican, printre altele se află pictată o scenă din viaţa lui Moise (profetul biblic), şi anume traversarea Mării Roşii. Acest eveniment povestit în Biblie se presupune că a avut loc cu câteva mii de ani în urmă. Scena din Capela Sixtină a fost realizată de un pictor mai puţin cunoscut, şi anume Cosimo Rosselli, în jurul anului 1480.

Ce e interesant în această pictură e faptul că Rosselli a pictat faimosul subiect din Vechiul Testament ca un eveniment tipic medieval. Astfel, putem vedea cavaleri în armuri grele, atât în armata faraonului care se scufundă, cât şi în cea a lui Moise, de pe ţărm. În fundal, se poate observa un oraş medieval tipic: cu ziduri înalte, case medievale, biserici, etc. Totodată, în tablou mai putem vedea cum cerul e acoperit de nori şi că…plouă! V-aţi întrebat de câte ori se vede ploaia şi furtuna pe tărâmul deşertic al Egiptului? În plus, în afară de ploaie, se mai pot observa chiar şi…fulgi de zăpadă, ceea ce e de neconceput pentru un climat tropical deşertic ca cel al Egiptului.

Şi ca imaginea să fie completă, în fundal, printre călăreţii înecaţi ai faraonului, se poate observa un car imens, tras de cai, şi care poartă câteva…tunuri! Bună glumă… tunuri pe vremea lui Moise!

Aşadar, ce reprezintă această pictură? Îl reprezintă cu adevărat pe Moise? Sau poate că aceste evenimente istorice pictate de Rosselli s-au întâmplat în vremea sa? Moise în secolul XV după Hristos? Pare o glumă…

Orgoni Crystal