Fotografii necunoscute, vechi de 70 de ani, au stârnit o frenezie în întreaga lume. Cine sunt cei doi?


Descoperirea unor fotografii vechi de circa 70 de ani a stârnit în decembrie la sfârşitul anului 2020 o frenezie mondială în a găsi identitatea cuplului văzut în imagini. Reviste şi televiziuni importante din întreaga lume încearcă de câteva luni să dezlege misterul. Colecționarul irlandez de camere William Fagan a dat peste un film nedevelopat, când a cumpărat o cameră foto vintage Leica Illa. A fost surprins să afle că fotografiile de pe cameră sunt ale unei tinere și ale unui bărbat mai în vârstă, aflaţi într-o călătorie cu maşina prin Elveția și prin nordul Italiei.

Fagan explică: „Având în vedere vârstele avute de acel cuplu la acea vreme, există o posibilitate foarte mare ca ei să nu mai fie printre noi. M-am gândit mult dacă să public aceste fotografii, chiar dacă a trecut atâta timp de când au fost făcute, dar nu pare să existe altă opțiune dacă vreau să aflu cine sunt.”

Din fericire, fotografiile developate oferă câteva indicii care ar putea ajuta la identificarea bărbatului și a femeii. Deja, Fagan și prietenul său Mike Evans, fondatorul site-ului de fotografie și tehnologie Macfilos, au reușit să identifice mașina văzută în fotografii ca un BMW 315 cabriolet, fabricat în anii 1935–1937. În plus, au reușit să confirme că plăcuţa de înmatriculare a maşinii a fost emisă la München în 1948, în timpul ocupației americane din sudul Germaniei, după cel de-al doilea război mondial.

Se pare că acest cuplu a petrecut ceva timp în Zurich, pe Lacul Como și în Bellagio – un oraș din nordul Italiei. Fagan și Evans au reușit să examineze locațiile din fotografii și să dateze provizoriu misterioasa călătorie rutieră în mai 1951. Cu toate acestea, identitatea cuplului rămâne un mister.

„Cei doi oameni sunt o femeie în vârstă de 20 de ani sau poate în jur de 30 de ani și un bărbat cu aproximativ 10 ani mai în vârstă”, spune Fagan. Deoarece povestea a devenit una virală pe Internet, articolul original a primit sute de comentarii cu teorii diferite despre identitatea celor doi indivizi. Până în prezent, niciunul din comentarii nu a dus la concluzii utile.

„Atâtea întrebări rămân fără răspuns – cum ar fi de ce filmul nu a fost developat niciodată? A fost aceasta o cameră împrumutată, returnată proprietarului? Sau camera a fost furată la un moment dat?” se întreabă Fagan la sfârșitul postării de pe blog.

În acest moment, Fagan și Evans caută încă identitatea persoanelor din imagini, așa că, dacă cineva are informații, îl poate contacta la articolul original – https://www.macfilos.com/2020/12/07/swiss-roll-update-on-the-70-year-old-mystery-film/ – , sau folosind adresa de e-mail info@macfilos.com.


Lasă un comentariu