Alertă! Rusia deţine o rachetă submarină nucleară monstruoasă, care poate crea un „tsunami radioactiv” pe mii de kmp în zona coastelor oceanului


Marina Rusă a recepţionat un submarin nuclear (capabil să transporte rachete nucleare), iar acest lucru produce mare îngrijorare în lume, scrie site-ul thedrive.com. Submarinul nuclear, denumit Kazan, este unul de top, fiind nevoie de peste 8 ani pentru a fi construit. Kazan este extrem de silenţios, poate transporta o mulţime de tipuri de arme (inclusiv arme nucleare), iar în viitor ar putea accepta inclusiv temuta racheta hipersonică 3M22 Zircon.

Dar cea mai mare îngrijorare a autorităţilor americane, aşa cum relatează site-ul Business Insider, ar fi aceea ca acest submarin Kazan să poată transporta racheta nucleară Poseidon 2M39, o rachetă nucleară submarină, care este proiectată să lovească fundul oceanului, putând astfel crea un „tsunami radioactiv”, care ar putea împrăştia radiaţii mortale pe mii de kilometri pătraţi din zona coastelor oceanului, făcându-le astfel de nelocuit. Se ştie că Statele Unite au două mari coaste oceanice: cea de est (New York / Washington D.C.) şi cea de vest (Los Angeles / San Francisco). Dacă – ferească Dumnezeu! – oricare din aceste coaste ar fi afectate de „tsunami-ul radioactiv”, atunci s-ar putea spune că SUA ar fi „terminată”.

Conform aceluiaşi site, Business Insider, în vara acestui an (2021), Rusia are de gând să facă teste cu această armă de temut în Arctica, zona polară din nordul Terrei. Conform imaginilor din satelit oferite de compania Maxar, CNN spune că Rusia şi-a construit în Arctica o adevărată zonă militară. De ce? În cazul unui război nuclear cu SUA (iarăşi, ferească Dumnezeu de aşa ceva!), Arctica ar putea deveni o zonă extrem de importantă în lansarea unor operaţiuni militare.

Tot ce pot să mă rog este ca Dumnezeu să le dea liderilor militari ai lumii suficientă înţelepciune pentru ca toate armele distrugătoare ale lumii să nu fie folosite vreodată…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock