Aventurile unui scriitor în Rainbow City, oraşul construit de extratereştri sub Antarctica

| |

Rainbow CityW. C. Hefferlin a scris în revista Amazing despre aventurile sale în Rainbow City, o metropolă construită de extratereştri sub cupola de gheaţă antarctică pe care însă au părăsit-o de mult, lepădând în urmă, pe loc, tehnologia lor avansată. Relatările lui Hefferlin despre tainele populaţiei extraterestre nu au izbutit să-i impresioneze pe cititori, dintre care unii aveau cunoştinţe ştiinţifice. Aceştia au scris bătându-şi joc de erorile elementare comise de populaţia din Rainbow City,  fapt care l-a determinat pe Hefferlin să se dea la fund un an întreg.

A reapărut sub sponsorizarea Asociaţiei de Cercetări în Ştiinţele de Frontieră, o grupare de orientare ocultă cu sediul în oraşul Vista, din statul California. În diferite publicaţii ale C. S. F., Hefferlin şi soţia sa, Gladys, au povestit că locuitorii din Rainbow City aparţineau unei rase care se stabilise pe Marte ca sa scape de Poporul Şarpe, care îi persecuta. Când atmosfera pe Marte a devenit nerespirabilă, ei au emigrat pe Terra, stabilindu-se în şapte oraşe mari (Rainbow City fiind cel mai mare dintre ele) pe continentul Antarctida, pe atunci un paradis tropical. Din nefericire, ei au fost descoperiţi de Poporul Şarpe, care i-a atacat şi i-a împrăştiat pe tot pământul; accidental, în cursul tulburărilor, axa pământului a fost deviată, ceea ce a transformat Antarctida într-un teritoriu glaciar.

Rainbow City a fost reactualizat în 1951 de Robert Ernst Dickhoff în cartea sa Agharta, lumea subterană şi din nou, în 1960, în volumul Rainhow Citv şi poporul din interiorul pământului de Michael Barton, care a semnat sub pseudonimul Michael X.

Previous

Există o firmă care se ocupă cu…îndepărtarea găinaţului de păsări de pe maşini!

Enigmaticii agatârşi, strămoşii dacilor

Next

Lasă un comentariu