Un aşa zis teolog american, plătit de Oculta Mondială, „demonstrează” faptul că Iisus Hristos ar fi fost un personaj inventat! Toată această minciună o demontez fără drept de apel!


Iisus HristosAşa cum am mai spus şi în alte articole, ofensiva Ocultei Mondiale de discreditare a creştinismului (în special) şi a religiilor (în general) continuă în aceste vremuri. Dacă Oculta a observat că experimentul ei (comunismul) de distrugere a creştinismului nu a dat roade (demolări de biserici, prigonirea preoţilor şi călugărilor etc.), atunci în vremurile noastre s-a trecut la altă strategie: îndobitocirea copiilor cu jocuri video şi filme violente astfel încât aceştia să fie atraşi de ocultism şi satanism, punerea în fruntea Bisericii Catolice a unui „Antihrist în haine umane” – papa Francisc, sau prezentarea unor „dovezi arheologice” conform cărora creştinismul e doar un mit. În acest ultim context se încadrează şi ştirea următoarea, pe care am extras-o de pe site-ul gandul.info, conform căreia un aşa zis cercetător al religiilor ar fi găsit „probe indubitabile” conform cărora Iisus Hristos ar fi fost un personaj inventat! Zău? E adevărat că ştirea a apărut în octombrie 2013, deci e mai veche, dar eu zic că merită să o comentez puţin:

Creştinismul a apărut în urma unei campanii de propagandă care a avut rolul de a menţine docile popoarele cucerite de Imperiul Roman, susţine teologul american Joseph Atwill.

Joseph Atwill susţine că biografia lui Isus a fost fabricată prin contopirea unor povestiri mai vechi. „Oamenii deschişi la minte trebuie să cunoască adevărul despre trecut pentru a înţelege cum şi de ce guvernele creează istorii false şi zei falşi. Fac asta adeseori, pentru a crea o ordine socială care se împotriva intereselor oamenilor obişnuiţi”, explică teologul.

„Sectele din Palestina din secolul I e.n., care îl aşteptau pe războinicul Mesia, organizau frecvent insurecţii. Când romanii şi-au epuizat metodele de a reprima răscoalele, au apelat la tactici de natură psihologică. Au ajuns la concluzia că ceea mai bună metodă era crearea unui sistem de valori diferit, aşa a luat naştere povestea unui Mesia pacifist. În loc să îndemne la război, Mesia a încurajat politica întoarcerii celuilalt obraz şi i-a îndemnat pe evrei să dea Cezarului ce este al Cezarului şi să îşi plătească dările către Imperiul Roman”, a adăugat Atwill.

Teoria lui Joseph Atwill stârneşte controverse puternice.

P.S. Am câteva de spus la teoria aşa-zisului teolog american, care e, de fapt, o jigodie umană plătită de Oculta Mondială. Marea problemă în teoria lui Atwill e următoarea: acesta susţine că creştinismul ar fi fost inventat după anul 73 D.Hr. de elitele romane. Însă, „teologul” nu ţine cont de faptul că în anul 64 d.Hr., deci cu 9 ani înainte, faimosul istoric Tacitus spunea că Nero, împăratul Romei, îi persecuta pe creştini la Roma. Tacitus mai aduce aminte de mulţimea de creştini care trăia la Roma în acele vremuri. Cum de aceşti „mulţi creştini” trăiau la Roma cu 10 ani înainte de „inventarea creştinismului”, Atwill nu ne mai poate explica. Suetonis, un alt istoric, ne vorbeşte de asemenea de persecutarea creştinilor de către Nero, împărat care a trăit între anii 37 şi 68 d.Hr. Ce creştini persecuta Nero în anul 68 d.Hr. (să zicem), dacă creştinismul a fost creat după anul 73 d.Hr., aşa cum susţineţi dvs, domnule aşa-zis teolog?

În plus, precum se ştie, creştinii în acele vremuri erau daţi de mâncare leilor în arenă. Şi au murit o mulţime de martiri aşa… Stau şi mă întreb: dacă creştinismul era o religie inventată, ce om sănătos la cap ar fi îmbrăţişat-o din tot sufletul, doar ca să fie dat la groapa cu lei!? De ce ar fi făcut acest sacrificiu pentru un lucru imaginar, dacă n-ar fi avut dovezi ei înşişi!? Unii dintre aceşti creştini au fost ei (sau părinţii şi prietenii lor) martori la răstignirea şi învierea lui Hristos, care a avut loc cu 30 de ani înainte. Numai astfel se poate explica sacrificiul şi nu credinţa într-o poveste inventată de autorităţile romane.

Apoi, să ne amintim de apostolul Pavel, care a fost omorât de împăratul Nero în jurul anului 66 d.Hr. şi care a scris faimoasele epistole incluse în Noul Testament. Chiar şi mai sceptici specialişti în domeniu nu datează aceste scrisori mai târziu de anul 68 d.Hr.

OK, acum, haideţi să presupunem prin absurd că creștinismul nu a existat înainte de anul 73 d.Hr.  și să ne uităm la una din probleme de logică la teoria lui Atwill. De ce naiba romanii ar fi făcut lucrul acesta? De ce să inventeze o nouă religie pentru a controla poporul evreu, din moment ce romanii îi zdrobiseră deja pe evrei în anul 70 d.Hr., distrugând orașul și templul? Aşadar, evreii nu mai constituiau o ameninţare.

În plus, când romanii aveau o problemă cu oamenii care nu doreau să se conformeze normelor lor, au făcut ceea ce ştiau ei mai bine: îi zdrobeau pe oameni cu războiul. Nu a existat niciodată nevoia romanilor de a face ceva diferit; să ne aducem aminte ce-au făcut romanii cu dacii la începutul secolului al II-lea d.Hr. Au inventat o nouă religie pentru daci pentru a-i supune sau pur şi simplu au făcut război?

Aşadar, când mai vine câte un aşa zis specialist de genul acesta pentru a vă explica că Iisus a fost o invenţie, vă sfătuiesc să-l scuipaţi virtual între ochi şi să vă aduceţi aminte că Oculta Mondială foloseşte pe scară largă armele dezinformării…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock