Originea ocultă a Crăciunului şi simbolurile sale păgâne

  •  
  •  
  •  
  •  

ATENŢIE! Acest articol a fost adaptat după articolul „The Occult Origin of Christmas” de pe site-ul humansarefree.com şi nu reprezintă neapărat punctul de vedere al editorului lui lovendal.ro, ci doar prezentarea unei opinii alternative.

Deşi pe 25 decembrie creştinii sărbătoresc „Naşterea Domnului”, se ştie că data aceasta a fost stabilită în mod arbitrar, fără a fi adevărata dată a naşterii lui Iisus Hristos. Am detaliat mai multe despre acest lucru în cadrul acestui articol – Sărbătorim greşit Crăciunul pe 25 decembrie, întrucât Iisus s-ar fi născut în altă dată?. Dar, aici vom vorbi despre altceva. Despre faptul că „naşterea Domnului” a fost asociată în zilele noastre cu o serie de evenimente şi simboluri păgâne şi oculte care nu au de-a face cu creştinismul.

Pomul de Crăciun – Este pomul sacru al zeului iernii la vechile popoare; druizii credeau că spiritul zeilor lor se află în copaci. Păgânii din vechime știau că bradul îl reprezintă pe Nimrod (adversarul lui Dumnezeu), reîncarnat în Tammuz.

Steaua cu 5 colţuri – este un simbol al lui Satan. Steaua este simbolul sacru al lui Nimrod, neavând nimic de-a face cu creștinismul.

Vâscul – este planta sacră a druizilor, care simbolizează binecuvântarea păgână a fertilității. Astfel, sărutul sub vâsc este primul pas în ciclul de reproducere! Văscul este folosit adeseori de vrăjitoare.

Moș Crăciun – este asociat cu zeul scandinav Thor. Despre Thor avem înregistrată opinia unui specialist în mitologie, H.R. Ellis Davidson care în cartea sa “Mitologie scandinavă” afirmă următoarele: “Thor, în ultimile zile ale păgânismului, a fost văzut drept adversarul principal al lui Hristos”. 

Renii – sunt animale cu coarne, simbolic reprezentându-l pe „zeul cu coarne” al religiei păgâne. Numărul tradițional de reni din echipa lui Moş Crăciun este de opt; în simbolistica satanică, opt este numărul „începuturilor noi” sau a ciclului reîncarnării. Iluminații văd cifra 8 ca simbol al noii ordini mondiale.

Verdele și roșu – sunt culorile tradiționale ale sezonului, deoarece acestea sunt culorile păgâne ale iernii. Verdele este culoarea preferată al lui Satana, așa că este potrivit să fie una dintre culorile tradiționale pentru Crăciun; roșu este culoarea sângelui uman, cea mai înaltă formă de sacrificiu a lui Satana – din acest motiv, comunismul a adoptat roșu ca principala sa culoare.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu