Există iadul? Papa Francisc a dat un răspuns şocant, care i-a bulversat pe mulţi


Chiar înainte de Paștele catolic din anul 2018, un comentariu al papei Francisc a produs stupoare în întreaga lume. De ce? Pentru că, în mod aparent, papa ar fi negat chiar unul din conceptele de bază ale creştinismului: existenţa iadului (infernului). Astfel, un jurnalist italian (Eugenio Scalfari) i-a luat un interviu papei, întrebându-l unde se duc „sufletele rele”, la care papa a răspuns:

„Acele suflete nu sunt pedepsite. Cei care se pocăiesc obțin iertarea lui Dumnezeu și își iau locul în rândurile celor care îl slăvesc pe Dumnezeu, dar cei care nu se pocăiesc și nu pot fi iertați, dispar. Nu există un iad, dar dispariția sufletelor păcătoase există”.

Această afirmaţie a provocat un „scandal” în mass-media internaţională, papa fiind acuzat că neagă existenţa iadului. Ulterior însă, Vaticanul a spus că jurnalistul italian „a reconstruit” cuvintele papei, dându-i o altă semnificaţie.

Alţi doi papi anterior lui Francisc, au avut poziţii mai clare despre iad. Papa Benedict al XVI-lea a spus în 2007 că iadul „există cu adevărat și este etern, chiar dacă nimeni nu mai vorbește despre asta”, în timp ce în 1999 Papa Ioan Paul al II-lea spunea că iadul este „consecința finală a păcatului în sine … mai degrabă decât un loc, indică starea celor care se separă definitiv de Dumnezeu, sursa întregii vieți și bucurii”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO