Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

“Dumnezeu este dincolo de Big Bang şi Universul n-a apărut prin accident”…a spus papa

90

blankMintea lui Dumnezeu este dincolo de teorii ştiinţifice precum Big Bang-ul, iar creştinii trebuie să respingă ideea precum că Universul a apărut din greşeală, a declarat papa Benedict al XVI-lea de ziua Epifaniei, ziua în care Biblia spune că cei trei regi au ajuns la locul naşterii lui Iisus, relatează site-ul News Daily. “Universul nu este rezultatul şansei, aşa cum unii ar vrea să ne facă să credem. Contemplându-l, suntem invitaţi să citim ceva profund în el: înţelepciunea Creatorului, creativitatea inepuizabilă a lui Dumnezeu”, a mai declarat papa.

Papa a mai vorbit şi în alte discursuri despre evoluţie, dar extrem de rar s-a referit la concepte specifice precum Big Bang-ul, care, conform oamenilor de ştiinţă a stat la baza formării Universului acum 13,7 miliarde de ani. Unii ateişti spun că ştiinţa poate dovedi că Dumnezeu nu există, dar papa crede că unele teorii ştiinţifice sunt limitate, pentru că “ele au ajuns doar până la un anumit punct şi nu reuşesc să explice sensul ultim al realităţii”. Unele teorii ştiinţifice privind originea Universului şi a oamenilor a lăsat multe întrebări fără răspuns.

“În frumuseţea lumii, în misterul, vastitatea şi raţionalitatea ei, noi putem doar să ne lăsăm să fim ghidaţi către Dumnezeu, creatorul cerurilor şi a pământului”, a mai adăugat papa.

P.S. Deşi nu sunt nici pe departe un fan al papei, de data aceasta îi dau totală dreptate, iar frazele exprimate sunt, într-adevăr, pline de înţelepciune şi adevăr. Am râs doar la ideea că există unii care “pot dovedi că Dumnezeu nu există”; e chiar amuzantă fraza aceasta. Noi, ca oameni, nu ştim ce e viaţa, nu ne cunoaştem perfect pe noi înşine, nu stăpânim decât parţial cunoaşterea legilor Universului…deci, avem atât de multe lacune…dar bine că putem demonstra că Dumnezeu nu există! Cât de idiot şi de limitat poţi fi să afirmi asemenea lucruri?

Orgoni Crystal