Nicolaus Cusanus, cardinalul de la Vatican care credea în existenţa extratereştrilor pe alte planete! „Viaţa există şi în alte regiuni solare şi stelare”!


Nicolaus CusanusConform Wikipediei, Nicolaus Cusanus, numele latinizat al lui Nikolaus von Kues (Cusa), (1401-1464), a fost un învățat german, savant multilateral, filosof și teolog, jurist, astronom și matematician, considerat drept cea mai importantă personalitate în cultura europeană a secolului al XV-lea. El a fost un savant căruia nu îi era frică să vorbească şi să susţină teorii care nu erau deloc populare în acele vremuri.

Cusanus nu numai că era împotriva curentului „la modă” în acele vremuri, care susţinea că Pământul se află situat în centrul Universului, dar a şi argumentat existența extratereștrilor. Deşi aceste opinii provocatoare ar fi fost supărătoare pentru Vatican, acest lucru nu-l opresc pe savant în a deveni cardinal catolic mai târziu.

Oficial, ideea existenţei vieţii extraterestre în Univers a devenit cunoscută în secolul al XX-lea ca teoria pluralităţii lumilor. Aşadar, Nicolaus Cusanus a fost un vizionar al timpurilor sale, având o vedere unică asupra vieții extraterestre. De exemplu, în cartea sa „De docta ignorantia”, de exemplu, el a arătat clar că există viață şi pe alte planete:

Viața, așa cum există pe Pământ sub formă de oameni, animale și plante, trebuie să se găsească şi în regiunile solare și stelare. Mai degrabă decât să credem că atât de multe stele și părți ale cerului sunt nelocuite și că acest pământ al nostru este singurul populat – și probabil cu ființe de tip inferior – vom presupune că în fiecare regiune există locuitori, diferiţi în natura lor şi avându-şi originea în Dumnezeu, care este centrul și circumferința tuturor regiunilor stelare.

Despre locuitorii altor lumi decât a noastră ştim mai puţine, neavând niciun standard după care să îi apreciem. Se poate presupune că în zona Soarelui există ființe solare, locuitori luminoşi și luminați, mult mai spirituali decât cei ce locuiesc pe Lună – care, ar putea fi nebuni. Doar cei de pe Pământ sunt mai bruţi şi mai materialişti.

Totuşi, se pare că Nicolaus Cusanus nu era constant în aprecierile sale. Astfel, atunci când el spunea că „Pământul e locuit de fiinţe mai mici decât în alte lumi”, făcea referire la faptul că omenirea ar fi inferioară. Cu alte ocazii, Cusanus credea că omenirea este superioară; el afirma, de exemplu, că nu este nimic mai nobil și mai perfect decât natura noastra spirituală.

De ce credea Nicolaus Cusanus în existenţa extratereştrilor în alte lumi? Pentru că, contrar ideilor aristotelice (că Pământul se află în centrul Universului), savantul german credea că Dumnezeu este centrul Universului. Dar, din moment ce Dumnezeu este în afara lumii fizice, ființele se pot găsi oriunde în acest Univers. Aşadar, ar putea exista animale, plante și chiar ființe inteligente pe alte planete.

Scrierile si ideile de Nicolaus Cusanus nu au trecut neobservate. Ele au devenit sursă de inspirație pentru mai mulţi astronomi și mari gânditori, cum ar fi Giordano Bruno sau Tomaso Campanella. Filozoful francez Rene Descartes îl cita pe Nicolaus ca pe un om religios care credea în pluralitatea lumilor.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock