Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Descoperiri misterioase şi bizare în 2017, cu ajutorul lui Google Earth


Google Earth este cel mai mare catalog vizual al planetei noastre care a fost creat vreodată, atât din perspectiva imaginilor de pe sateliți, cât și din perspectiva nivelului străzii. Iar în fiecare an, oamenii fac descoperiri în acest catalog (descoperiri științifice, amuzante sau pur și simplu ciudate), care nu ar fi fost posibile de văzut dacă am fi trăit într-o altă epocă, în care nu aveam posibilitatea să vedem suprafața lumii cu doar un singur clic.

În ultimii ani, entuziaști ozenişti și teoreticieni ai conspirației au găsit nenumărate lucruri inexplicabile pe Google Earth. De la piramide la turnuri misterioase, petroglife și chiar orașe scufundate, Google Earth a dezlănțuit imaginația oamenilor din întreaga lume.

De aceea, în acest articol puteţi citi cele mai uimitoare descoperiri făcute de utilizatorii lui Google Earth în 2017.

400 de structuri de piatră misterioase din Arabia Saudită

Cea mai uimitoare descoperire din 2017 din Google Earth le reprezintă, fără îndoială, „porțile” de piatră uriașe din Arabia Saudită, care datează de mii de ani. Zidurile joase, pe care arheologii le-au denumit „porți”, pentru că aşa par văzute de sus, trec prin câmpuri de lavă neospitaliere ale vulcanilor adormiţi dintr-o regiune numită Harrat Khaybar. Până în prezent, cercetătorii au studiat în principal porțile prin imaginile prin satelit și nu sunt siguri de scopul acestor structuri.

„O gaură” gigantă în statul Washington (SUA)

O construcție mai recentă din Sequim, Washington, a fost, de asemenea, descoperită cu ajutorul imaginilor de pe sateliţi ale lui Google Earth – în acest caz de către un utilizator Reddit. O captură de ecran arată că pe iarba unei case din oraș se găsesc cuvintele în limba engleză „A Hole”, adică „O gaură”, însoţite de o săgeată. Nimeni nu ştie ce-ar putea fi.

O femeie moartă 18 luni mai devreme

Google a trimis mașini în întreaga lume pentru a captura imagini de la nivelul străzilor, în cadrul proiectului global de cartografiere a lumii. Și, asemenea imaginilor prin satelit, acele imagini din Street View formează o arhivă unică care arată aproape fiecare loc pe Pământ, la nivel de stradă, dintr-un moment anume, cât mai recent. Dar, pentru o femeie din Florida, acest lucru a însemnat un șoc când s-a dus să privească Street View-ul casei ei din copilărie din Anglia. Denise Underhill a văzut-o pe Google Street View pe mama ei, stând afară şi udând grădina, chiar dacă mama ei a murit cu 18 luni în urmă.

Un zid supermasiv pe fundul oceanelor

Un videoclip misterios postat pe YouTube pretinde că există un zid supermasiv situat pe fundul oceanelor Pământului, care cuprinde întreaga planetă. Acest zid misterios, găsit de utilizatorul YouTube în limba arabă „Flat Earth Arabic“, ar avea mii de kilometri situaţi sub ocean, fiind „descoperit” pe Google Earth.

O insulă misterioasă, apărută de nicăieri, în Argentina

Această insulă este de-a dreptul bizară. În afară de faptul că a apărut de nicăieri, fără nicio explicație logică, insula numită “Ochiul” are multe alte anomalii. În primul rând, insula rotundă este o bucată de teren pe care se deplasează într-un canal, de asemenea, rotund. Pentru a vedea insula în toată splendoarea ei, pur și simplu vă duceţi pe Google Earth și introduceți următoarele coordonate: 34 ° 15’07.8 “S 58 ° 49’47.4” V.


Lasă un comentariu