Cum a ajuns duşmanul lui Michelangelo mare rege al infernului! De aceea, e bine să nu te pui niciodată cu marii artişti…


minos regele iaduluiMarele Michelangelo, cel mai însemnat pictor, sculptor şi arhitect al Renaşterii, avea un mare duşman, iar acesta era Biagio da Cesena, trimis al Vaticanului care s-a declarat împotriva pictării Capelei Sixtine de către Michelangelo, cu scena Judecăţii de Apoi. Şi asta în ciuda faptului că papa Paul al III-lea îl susţinea pe marele artist în realizarea acestui demers.

Neînţelegând nimic din această artă, Biagio da Cesena îl plictisea şi îl irita adesea pe Michelangelo în timpul lucrului, criticându-l că lucra prea încet. Michelangelo se răzbună pe el, redându-i trăsăturile pe chipul lui Minos din Judecata de Apoi. Se ştie că Minos, în mitologie, era regele infernului. Adică, într-un cuvânt, trimisul papal fu reprezentat sub forma „şefului dracilor”!

Când văzu această grozăvie, Biagio, care se recunoscu de îndată în pictura lui Michelangelo, alergă să se plângă papei, iar Paul al III-lea îi spuse (iar replica a rămas memorabilă):
– Dragul meu Biagio, dacă te-ar fi aşezat în Purgatoriu poate te-aş mai fi salvat: din Infern însă nu te mai pot scoate, deoarece „ivi nulla est redemptio” (de acolo nimeni nu mai poate fi mântuit).

Şi figura lui Biagio rămase pentru o eternitate pe pictură, jos, în colţul din dreapta. De aceea, în perioada cât a trăit Michelangelo era bine să nu te fi pus niciodată cu acest mare artist…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO