Pe ce principiu funcţionează televiziunea? Ea poate fi definită ca un ansamblu de principii, metode și tehnici utilizate pentru transmiterea electrică pe un canal de comunicație a imaginilor în mișcare. Televiziunea poate fi vizualizată cu ajutorul televizorului. Din punct de vedere tehnic, televizorul asigură două funcții: prima este aceea de a recepționa informații electrice codificate. Aceste semnale sunt selectate, amplificate, și tratate corespunzător, uneori cu ajutorul telecomenzii. Cealaltă funcție constă în a transforma aceste semnale, după ce au fost selectate și modulate, în imagini care să capteze ochiul și urechea telespectatorului.
Ei… acuma să vedem un caz interesant. Începând cu 14 septembrie 1963 şi continuând mai multe zile la rând, locuitorii unui orăşel din Marea Britanie au recepţionat suprapus peste postul local de televiziune emisiunea postului American de televiziune KLEE din Texas, SUA. Cum de au putut recepţiona un post de televiziune de la mii de la kilometri rămâne un mister.
Însă, dacă nu vi se pare nimic anormal, misterul cel mai mare este altul. În momentul când au reclamat americanilor bruierea postului local, britanicii au aflat cu stupefacţie că postul american nu mai exista de 3 ani, darămite să mai şi emită! Aşadar, cum s-a întâmplat asta? Pot călători informaţiile electrice codificate de televiziune timp de peste 3 ani?