Un nou test ştiinţific produce rezultate incredibile şi neaşteptate despre celebrul Giulgiu din Torino


Considerat de mulți a fi adevărata pânză de înmormântare a lui Iisus însuși, Giulgiul din Torino – care este astăzi situat în Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Torino, Italia – a fost mult timp subiectul unei examinări intense, controverse și dezbateri.

Unul dintre cele mai mari puncte de dispută cu privire la autenticitatea sa este vârsta giulgiului. Dacă ar fi autentic, ar fi de așteptat să aibă 2.000 de ani vechime, fiind altfel din vremea lui Iisus; totuși, un studiu efectuat în 1988, folosind datarea cu radiocarbon, părea să sugereze că giulgiul are de fapt doar 700 de ani vechime, ceea ce a dus la sugestia că el ar fi fost cel mai probabil un fals medieval.

Acum, totuși, un nou test care folosește o tehnică cunoscută sub numele de împrăștiere cu raze X cu unghi larg (WAXS) a contrazis descoperirile din 1988, indicând că giulgiul are într-adevăr 2.000 de ani. Potrivit omului de știință italian Liberato De Caro, datarea cu radiocarbon nu este o tehnică de încredere pentru datarea materialului, iar metoda mai nouă de împrăștiere a razelor X oferă un rezultat mai fiabil.

„Probele de țesături sunt de obicei supuse la toate tipurile de contaminare, care nu pot fi întotdeauna controlate și îndepărtate complet din specimenul datat”, a spus el. „Dacă procedura de curățare a probei nu este efectuată în mod temeinic, datarea cu carbon-14 nu este de încredere”.

Pe lângă datarea giulgiului de pe vremea lui Iisus, oamenii de știință au descoperit și urme de polen pe țesătură, care poate fi găsit doar în Orientul Mijlociu. Astfel, aceste dovezi suplimentare ar putea presupune că Giulgiul de la Torino ar fi de fapt unul autentic.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): cbn.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock