Hermes, o fiinţă supraomenească, autorul a 36.000 de cărţi? Cine ar putea scrie atât?


Un autor, pe nume Iamblichus, afirma că Hermes a fost autorul a douăzeci de mii de cărţi; Manetho afirmă că acesta a scris treizeci şi şase de mii de cărţi; aceste cifre dovedesc faptul că un individ singuratic, deşi copleşit de prerogativele divine, a putut realiza o asemenea capodoperă cu destulă uşurinţă. Se spune că printre ştiinţele şi artele dezvăluite de Hermes omenirii se numără următoarele : medicina, chimia, dreptul, astrologia, muzica, retorica, magia, filozofia, geografia, matematica (îndeosebi geometria), anatomia şi ştiinţa oratorică.

În cartea sa intitulată Biographia Antiqua, Francis Barrett afirmă despre Hermes: „Dacă Dumnezeu a apărut vreodată în oameni, atunci trebuie să fi apărut în el, lucru evident din cărţile sale, cărţi în care vorbeşte despre suma Abisului şi despre cunoaşterea universală pe care a lăsat-o posterităţii; el a demonstrat că a fost nu numai un om cu inspiraţie divină ci şi un filosof profund care primea înţelepciunea de la Dumnezeu şi de la lucrurile celeste şi nu de la oameni”.

Învăţătura sa transcendentă a făcut ca Hermes să fie identificat cu mulţi dintre înţelepţii şi profeţii antici. În lucrarea sa intitulată Ancient Mythology, Bryant scrie: „Am menţionat că Cadmus era acelaşi cu egipteanul Thoth; acest lucru rezultă din faptul că el este Hermes şi din faptul că inventarea literelor ia fost atribuită lui.”

Cercetătorii cred că evreii îl cunoşteau pe Hermes sub numele de Enoch, numit de Kenealy „al doilea mesager al lui Dumnezeu”. Hermes a fost acceptat în mitologia greacă, devenind mai târziu Mercur în mitologia latină. A fost venerat sub forma planetei Mercur deoarece corpul său se află cel mai aproape de Soare: dintre toate creaturile, Hermes era cel mai aproape de Dumnezeu, şi a devenit cunoscut ca mesagerul zeilor.

Hermes a avut o importanţă capitală şi pentru savanţii masoni deoarece a fost autorul ritualurilor masonice de iniţiere, care erau împrumutate din misterele stabilite de Hermes. Aproape toate simbolurile masonice au un caracter hermetic, termen esoteric care vine de la numele lui Hermes, şi nu în sensul de ermetic sau ocult.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO