Gigantica bibliotecă din Castelul din Praga… Cine manipulează cărţi atât de uriaşe şi ce informaţii ascund ele?


Un mister „pluteşte” pe Internet începând cu anul 2013 și se învârte în jurul imaginii de mai sus. Această fotografie, atribuită lui M. Peterka în jurul anului 1940, pare să nu aibă o sursă. Ea prezintă imaginea unui bărbat (sau a unei femei), aflată(ă) în genunchi, în fața unei cărți gigantice. Şi asta nu e tot: în spate se mai văd o mulţime de cărţi gigantice.

Cu toate că se spune că imaginea ar proveni din Arhivele Castelului din Praga, arhivistul-şef de acolo pretinde că nu au aşa ceva în arhivele lor.

Totuşi, în legătură cu dimensiunea cărții, nu este exclus ca ea să existe. „Codex Gigas”, „Cartea giganţilor” din secolul al 12-lea are 90 de cm înălţime, 75 cm lățime (când e închisă) și 22 cm grosime. Cartea din imagine misterioasă nu pare a fi extrem de mare, dar este ciudat că atât de multe cărți din imagine sunt cărți gigantice, mai ales că se ştie că aceste cărţi sunt foarte rare în lume.

Desigur, fotografia ar putea fi o manipulare în Photoshop; dacă această imagine ar aparţine unei arhive care ar fi fost digitizată, bibliotecarii ar fi trebuit să ştie mai multe despre ea, nu? Dar totuşi… ce este această imagine? O fotografie pierdută pe care Internetul a redescoperit-o? Aparţine ea unei societăţi secrete, ţinând cont de faptul că în aceste cărţi gigantice s-ar putea găsi toate răspunsurile enigmelor lumii?

Sursa (traducerea şi adaptarea): kristentwardowski.wordpress.com


Lasă un comentariu