Orgoni Crystal

 

Tipul cu tunsoare punk dintr-o poză din anul 1905… Un avangardist sau un alt călător în timp?

145

blankMai ţineţi minte ce vâlvă a creat acest articol în care prezentam poza din 1941 (https://www.lovendal.ro/wp52/poza-din-1941-care-dovedeste-ca-e-posibila-calatoria-in-timp/) a unui tip cu ochelari negri, ce era neobişnuit pentru vremea sa? Mulţi au zis că poza ar fi fost falsificată (idee stupidă, căci ea s-a dovedit a fi chiar reală) sau că ar fi fost normală chiar şi pentru anul 1941. De data aceasta vă pun la contribuţie imaginaţia cu o altă fotografie mai controversată (ca să zic aşa).

Fotografia din stânga provine de pe site-ul Shorpy.com, fiind postată în august 2010. Poza originală e datată 1905 şi a fost făcută în New York, în port, unde se descărcau banane. Ce surprinde această fotografie în afară de animaţiA caracteristică unui port? Uitaţi-vă cu multă atenţie, cu şi mai mai mare atenţie la toate personajele din fotografie. Totul pare absolut normal, nimic neobişnuit, dar totuşi… Observăm în mijlocul imaginii un tip îmbrăcat normal dar care are o tunsoare de punkist, neobişnuită pentru anul 1905!

Subcultura punk (de unde şi denumirea de punkişti) a apărut în America în anii 1970, dar din 1970 până în 1905 e o diferenţă enormă. E adevărat, tipul poartă o îmbrăcăminte normală ca şi cei din jurul său, dar ce-i cu tunsoarea? Un avangardist care şi-a imaginat că aşa va fi viitorul? Sau un alt călător în timp? Aştept părerile voastre…