Un bărbat a ajuns în Germania dintr-o ţară necunoscută, Laxaria! A venit el dintr-o altă realitate paralelă?


Au existat în lume incidente extrem de ciudate, care arată că lumile paralele reprezintă o realitate ce nu poate fi ignorată.

O poveste destul de bizară provine din anul 1851; în ea este vorba de un om ciudat, care a fost găsit rătăcind fără țintă în localitatea germană Frankfurt-o-der Oder, în districtul Lebas. Acest străin susținea că se numeşte Jophar Vorin și că provine dintr-o țară numită „Laxaria“, despre care mulți dintre voi poate vă daţi seama că nu a existat niciodată ca şi stat. Străinul ciudat pretindea că această ţară e de departe, de peste mări, dintr-o regiune numită „Sakria”; ţara era preponderent creștină, iar locuitorii ei aveau cunoștințe geografice considerabile.

Autoritățile care l-au chestionat au constatat că el vorbea imperfect, stâlcit limba germană, iar străinul ciudat nu putea înțelege alte limbi europene. În schimb, el putea vorbi și scrie „Laxariana” și o altă limbă numită „Abramiană“, care pretindea că era utilizată de poporul său.

Când bărbatul a fost întrebat de ce-a făcut călătoria în Germania, el a pretins că se află în căutarea fratelui său, pierdut de mult timp, numai că a naufragiat în timpul călătoriei sale. Când a fost întrebat unde a naufragiat, el a răspuns că nu știa, hărțile moderne părând să-l bage şi mai mult în ceaţă, lăsându-l în imposibilitatea de a arăta de unde a sosit.

Aparent, Jophar a trăit restul vieții sale la Berlin, iar mai multe articole de ziar susţineau că în acea perioadă au fost făcute mai multe cercetări ştiinţifice asupra sa, dar este neclar dacă s-a ajuns la vreo concluzie. A fost el un călător dintr-o altă dimensiune sau o farsă elaborată? Mă tem că răspunsul nu-l vom putea afla niciodată…


Lasă un comentariu