O civilizaţie extrem de avansată poate să ne modifice realitatea pe care o percepem? Poate că da…


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

S-a sugerat că Inteligența Extraterestră poate fi capabilă să ne modifice realitatea. Ar putea fi posibil? Răspunsul la această întrebare este şi DA și NU. Pentru început, trebuie să mărturisim că nu știm care este realitatea. Mai multe experimente în fizica cuantică i-au determinat pe oamenii de știință să se întrebe cum este percepută realitatea de conștiința noastră. Mult timp s-a crezut că misterul mecanicii cuantice poate fi dezvăluit prin experimente precise, dar studiile recente au făcut ca înțelegerea realității noastre să fie mult mai complicată decât ne-am imaginat.

Minți geniale, ca Max Planck, Albert Einstein, Niels Bohr, Werner Heisenberg, Wolfgang Pauli, David Bohm și Freeman Dyson au încercat să-și dea seama ce înseamnă realitatea; ei s-au întrebat cum conștiința noastră percepe realitatea și în ce măsură creăm noi înșine realitatea. Alţi fizicieni au propus, de asemenea, că timpul și spațiul nu ar exista ca entități reale. Dacă acest lucru este adevărat, atunci nu există nimic din ceea ce percepem ca fiind real. Este un gând înspăimântător, nu-i așa?

Nu demult oamenii de știință moderni au descoperit ceva uimitor. Experimentele cuantice au relevat că realitatea nu există decât dacă ne uităm la ea. Apoi, s-a descoperit că relaţia dintre cauză și efect par a fi inversate, adică viitorul provoacă trecutul.

Unul dintre cele mai mari secrete ale mecanicii cuantice este dat faptul că trecutul, prezentul și viitorul sunt toate un singur timp. Albert Einstein și-a dat seama ceva de necrezut, și anume că diferenţele pe care noi le vedem referitor la trecut, prezent și viitor pot fi doar nişte iluzii.

Jacques Vallée, un cunoscut ufolog și astronom care a publicat mai multe cărți care discută posibile vizite extraterestre, a lansat posibilitatea ca o rasă extraterestră extrem de avansată să ne altereze realitatea. Poate o civilizație extraterestră avansată să ne controleze conștiința și percepția realității? Cel mai probabil DA, dar cum am observa acest lucru?

Teoria Universului Holografic susținută de mulți oameni de știință complică întreaga problemă. Oamenii de știință au prezentat dovezi că Universul ar putea fi o proiecție uriașă, o hologramă! Dacă Universul este o hologramă, atunci tu nu ești real, iar ceea ce citești acum este un text care nu există.

Un om de știință a sugerat chiar că oamenii reprezintă un experiment științific, care face parte dintr-o hologramă creată și controlată de un geniu malefic. Laura D’Olimpio, lector principal de filozofie la Universitatea Notre Dame din Australia, a prezentat o teorie intrigantă care sugerează că creierul nostru este menținut în viață cu substanțe nutritive într-un laborator. Terminațiile nervoase ale creierului nostru sunt conectate la un supercomputer care alimentează toate senzațiile vieții de zi cu zi. Toate emoțiile, deciziile, impulsurile și reacțiile noastre sunt monitorizate de cineva care a creat acest experiment. Oare o fi acest lucru adevărat…?