O echipă de oameni de știință a stabilit recent că anumite particule cuantice se pot regenera după ce s-au degradat. Acest lucru are implicații majore pentru viitorul omenirii, pentru calculul cuantic și pentru alte aplicaţii.
Fizicienii de la Universitatea Tehnică din Munchen (Germania) și de la Institutul Max Planck au efectuat experimente de simulare pentru a determina dacă anumite quasi-particule sunt în esență nemuritoare. Conform celei de-a doua legi a termodinamicii, nimic nu durează pentru totdeauna, dar aceste câmpuri de particule cuantice se pot reface după ce s-au destrămat – la fel ca pasărea Phoenix din mitologia greacă.
Ruben Verresen, autorul principal al cercetării, a declarat: „Rezultatul simulării este următorul: adesea, quasi-particulele se descompun, dar totuşi noi particule identice apar din cele descompuse. Dacă această descompunere se realizează foarte repede, după o anumită perioadă de timp se va produce o reacție inversă, iar resturile de particule se vor converti din nou. Acest proces se poate relua la nesfârșit, producându-se o oscilație între descompunere și renaștere”.
Studiul poate fi citit integral pe nature.com.
Ce înseamnă acest studiu? Dacă e aşa cum ne spun unii cercetători că există o legătură între conştiinţă şi fizica cuantică, că întreaga noastră conştiinţă se manifestă sub formă de particule cuantice, atunci s-ar putea ajunge la concluzia că, după moartea trupului, conştiinţa noastră nu moare, ci se reface, urmând a renaşte într-un nou trup. Astfel, teoria reîncarnării pare că se apropie din ce în ce mai mult de realitate…