Oamenii de ştiinţă au descoperit că particulele cuantice pot decade şi renaşte la infinit! Dacă se întâmplă la fel şi cu conştiinţa umană?


O echipă de oameni de știință a stabilit recent că anumite particule cuantice se pot regenera după ce s-au degradat. Acest lucru are implicații majore pentru viitorul omenirii, pentru calculul cuantic și pentru alte aplicaţii.

Fizicienii de la Universitatea Tehnică din Munchen (Germania) și de la Institutul Max Planck au efectuat experimente de simulare pentru a determina dacă anumite quasi-particule sunt în esență nemuritoare. Conform celei de-a doua legi a termodinamicii, nimic nu durează pentru totdeauna, dar aceste câmpuri de particule cuantice se pot reface după ce s-au destrămat – la fel ca pasărea Phoenix din mitologia greacă.

Ruben Verresen, autorul principal al cercetării, a declarat: „Rezultatul simulării este următorul: adesea, quasi-particulele se descompun, dar totuşi noi particule identice apar din cele descompuse. Dacă această descompunere se realizează foarte repede, după o anumită perioadă de timp se va produce o reacție inversă, iar resturile de particule se vor converti din nou. Acest proces se poate relua la nesfârșit, producându-se o oscilație între descompunere și renaștere”.

Studiul poate fi citit integral pe nature.com.

Ce înseamnă acest studiu? Dacă e aşa cum ne spun unii cercetători că există o legătură între conştiinţă şi fizica cuantică, că întreaga noastră conştiinţă se manifestă sub formă de particule cuantice, atunci s-ar putea ajunge la concluzia că, după moartea trupului, conştiinţa noastră nu moare, ci se reface, urmând a renaşte într-un nou trup. Astfel, teoria reîncarnării pare că se apropie din ce în ce mai mult de realitate…

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO