Trăim într-o simulare şi nu mai putem ieşi din ea niciodată!? Un nou studiu sugerează că Universul este etern, conştient şi îşi generează singur simulări mentale, într-o buclă perpetuă


Când vine vorba de cosmologie, astronomie și fizică, lucrurile sunt destul de complexe. În timp ce noi descoperiri în ceea ce priveşte Big Bang-ul și fizica cuantică continuă să ne uimească, există multe întrebări fundamentale la care încă nu putem răspunde.

Dar, una dintre cele mai fundamentale întrebări care se poate pune este următoarea: Există o Conştiinţa care se află deasupra tuturor? Există o stare primordială de existență care ar fi putut să dea naștere la toată această materie, energie, spaţiu și timp? Și cum a apărut conștiința? Este ea o proto-stare fundamentală a Universului în sine sau este doar un fenomen emergent care este pur neurochimic și material în natură?

O nouă ipoteză de fizică încearcă să răspundă tutror acestor lucruri. Ipoteza, prezentată într-o nouă lucrare de către o echipă de cercetători de la Institutul Quantum Gravity Research, este denumită „modelul de auto-simulare panpsihică”.

Despre simulare am mai auzit, dar subiectul a devenit popular de când miliardarul Elon Musk a afirmat că este mult mai probabil să trăim într-o simulare creată de o Inteligență avansată. Există apoi credința străveche a panpsihismului, care susține că întregul Univers este un tip de entitate universal conştientă, chiar și materia obișnuită fiind plină de proto-conștiință.

Noua teorie sugerează că această conştiinţă a Universului generează singură simulări, care, astfel, nu sunt create de extratereștri avansați. Aşadar, Universul este o gigantică auto-simulare mentală.

Lucrarea, intitulată „Interpretarea ipotezei de autosimulare a mecanicii cuantice”, spune că Universul fizic este o „buclă ciudată” care poate auto-genera sub-realități noi, într-o ierarhie aproape infinită de niveluri înglobate de realități simulate, la fel ca o păpușă Matrioşka. Aceasta este o jucărie din lemn, o păpușă viu colorată, goală pe interior, în care sunt introduse alte păpuși, mai mici, identice.

Dar, care sunt originile fizice ale acestei conștiințe generatoare de sine (Universului)? Lucrarea susține că Universul se creează pe sine prin gândire, fiind dispus să existe într-o buclă perpetuă, folosind eficient matematica și particulele fundamentale de care dispune.

Universul – spun cercetătorii – a fost întotdeauna aici (este o emergență atemporală) și este ca un gând grandios care creează „mini gânduri”, exact ca o păpușă Matrioşka.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): bigthink.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO