Ştiaţi că dinozaurii de pe Terra au trăit, de fapt, în cealaltă parte a galaxiei noastre?


Imagine: prelucrare proprie

Se știe că dinozaurii au existat pe Pământ înaintea primilor oameni și au dispărut acum circa 65 de milioane de ani. Având la dispoziţie tot felul de fosile și datări cu carbon, cercetătorii au reușit să plaseze dinozaurii în istorie. Dar, ştiaţi că dinozaurii au trăit în cealaltă parte a galaxiei, nu în poziţia în care se află acum Pământul în Calea Lactee?

Un om de știință de la NASA, Jessie Christiansen, a creat o animație surprinzătoare care descrie cu exactitate cât a durat domnia dinozaurilor și cât de scurtă a fost şi este, în comparaţie, perioada oamenilor. Acest lucru a fost realizat prin urmărirea mișcării sistemului solar prin Calea Lactee. De exemplu, la fiecare 250 de milioane de ani, Soarele nostru finalizează o rotație a centrului galaxiei.

Ultima dată când sistemul solar a fost în poziția sa actuală în galaxie, Perioada Triasicului, dinozaurii abia începuseră să apară. Cei mai mulţi dintre dinozaurii care au cutreierat Pământul au existat într-o perioadă când planeta noastră se afla în altă locaţie a Căii Lactee. Practic, ei trăiau de cealaltă parte a galaxiei noastre!

Animaţia pe care o puteţi vedea mai jos (realizată, aşa cum spuneam mai sus, de Jessie Christiansen) arată care este întreaga mişcare galactică. Astfel, precum se observă, nu doar Luna se învârte Pământului şi Pământul în jurul Soarelui, dar şi Soarele orbitează centrul galaxiei noastre. Vitezele şi orbitele sunt diferite; porțiunile interioare se învârt mai repede decât o fac regiunile exterioare.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock