Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Există o tehnologie misterioasă şi „nedocumentată” care se află ascunsă în microcipurile Intel – susţin experţii


Experți în calculatoare susțin că cipurile care se află în majoritatea computerelor din lume ascund o tehnologie misterioasă și „nedocumentată”. Analiștii de la Positive Technologies afirmă că cipurile și procesoarele Intel conțin un „analizator de semnal logic” enigmatic, capabil să citească „aproape toate datele de pe un computer”. Afirmațiile sunt susceptibile de a alarma pe conspiraţionişti…

Maxim Goriahi și Mark Ermolov și-au dezvăluit concluziile la Conferința „Black Hat” din Singapore, în care participă diverşi specialiști hackeri și profesioniști din domeniul cibernetic. Analizatorul a fost descoperit în chipset-ul Platform Controller Hub (PCH) de pe plăcile de bază Intel, precum și de pe procesorul principal. Împreună, aceste părți ale calculatorului servesc ca şi „creier”. Se numește VISA și poate permite hackerilor sau spionilor să acceseze informațiile stocate în memoria computerului, precum și informațiile generate de periferice (ca de exemplu cameră web). Până acum se credea că tehnologia VISA avea rolul de a verifica microcipurile Intel pentru defecte, dar Positive Technologies a sugerat că VISA a putea fi folosit și pentru a „capta și analiza” datele.

Această tehnologie VISA ar fi utilă hackerilor care doresc să fure informații, precum și spionilor interesaţi să fure informații sensibile. În mod normal, VISA este oprită în sistemele comerciale. Cu toate acestea, cercetătorii susţin că au găsit o modalitate prin care VISA ar putea fi activată.

„Am aflat că este posibilă accesarea lui Intel VISA de pe plăcile de bază obișnuite, fără a avea nevoie de un echipament specific”, a declarat expertul în tehnologii pozitive Maxim Goriahi. Intel susţine că vulnerabilitatea VISA era reală, dar totuşi ar necesita acces fizic, ceea ce înseamnă că hackerii n-ar putea-o activa de pe Internet, pentru a fura informații.