Ştie Elon Musk ceva? De ce a declarat el război lui ChatGPT şi Inteligenţei Artificiale?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Elon Musk – probabil cel mai bogat om de pe planetă – a făcut valuri în perioada aceasta, după ce a semnat o scrisoare deschis, împreună cu alte personalităţi, cerând o pauză urgentă a cercetărilor în domeniul Inteligenţei Artificiale, din cauza riscurilor pentru umanitate pe care le implică. Scrisoarea a fost iniţiată pe 22 martie 2023 şi a fost semnată de peste 1.800 de personalităţi până în prezent, ea cerând o întrerupere de 6 luni în dezvoltarea de sisteme mai puternice decât noul GPT-4 al OpenAI, susţinut de Microsoft, o Inteligenţă Artificială care poate purta o conversaţie umană, compune cântece şi efectua rezumate ale unor documente lungi. De când predecesorul GPT-4, ChatGPT, a fost lansat în 2022, companiile rivale s-au grăbit să lanseze produse similare.

Scrisoarea deschisă spune că sistemele cu „inteligenţă umană competitivă” prezintă riscuri mari pentru umanitate, citându-se în acest scop 12 cercetări ale unor experţi, inclusiv cadre universitare, precum şi actuali şi foşti angajaţi care au lucrat în Inteligenţa Artificială. Grupuri ale societăţii civile din SUA şi UE au exercitat presiuni de atunci asupra parlamentarilor, să frâneze cercetările OpenAI.

Shiri Dori-Hacohen, profesor asistent la Universitatea din Connecticut, a fost în 2022 co-autoare a unei lucrări de cercetare, în care susţine că utilizarea pe scară largă a Inteligenţei Artificiale prezintă deja riscuri serioase. Cercetarea ei a susţinut că utilizarea actuală a sistemelor de Inteligenţă Artificială ar putea influenţa luarea deciziilor în legătură cu schimbările climatice, războiul nuclear şi alte ameninţări existenţiale. Ea a declarat că Inteligenţa Artificială nu trebuie să atingă inteligenţa la nivel uman pentru a exacerba aceste riscuri.

Foarte ciudat e că Elon Musk se opune acum „Inteligenţei Artificiale” prea competitive, după ce în 2019, când se afla în spatele lui OpenAI, susţinea crearea modelului de Inteligenţă Artificială GPT-2, care era deja atunci „prea puternică” pentru publicul larg (citiţi mai multe în acest articol: Miliardarul Elon Musk a creat o Inteligenţă Artificială care este prea periculoasă pentru publicul larg).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Un comentariu la „Ştie Elon Musk ceva? De ce a declarat el război lui ChatGPT şi Inteligenţei Artificiale?”

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO