Japonezii se pregătesc pentru Apocalipsă? Vor să construiască un gigant oraş plutitor, asemănător „Arcii lui Noe”


Designerii japonezi de la N’Ark au dezvăluit planuri pentru un oraş plutitor pe ocean (Dogen City), care ar putea oferi un „habitat autosuficient” pentru 40.000 de oameni şi ar fi rezistent la o eventuală Apocalipsă. Astfel, oraşul plutitor gigant s-ar putea asemăna cu celebra arcă a lui Noe din timpurile biblice, care a salvat familia lui Noe şi mai multe animale şi păsări de marele potop ucigaş.

Măsurând 4 km în circumferință, planul ar fi ca locuitorii să poată ajunge în orice punct din zonă într-o oră. Sunt propuse o serie de clădiri, inclusiv un stadion de sport. Infrastructura are un design circular pentru a o proteja de intemperii și constă din trei tipuri de infrastructură. Acestea sunt: un inel locuibil care conține principalele zone de locuit, un centru de date submarin și facilități de cercetare medicală și structuri flexibile situate într-un inel interior care creează un golf interior.

N-Ark îşi propune să termine oraşul în anul 2030, designerii văzând orașul ca pe o versiune pe mare a SpaceX a lui Elon Musk.

Proiectul acesta apare după ce s-a dezvăluit planul primului megalopol din lume, plin de zgârie-nori și o autostradă care se va întinde pe cinci țări, o zonă întinsă pe aproape 1.000 km de-a lungul coastei de vest a Africii – începând cu Abidjan și terminând în Lagos – și care ar urma să fie casa a jumătate de miliard de oameni în următoarele decenii.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): The Sun


Lasă un comentariu