O poveste de necrezut: în 1965, un preot din Ecuador ar fi descoperit scheletul unui gigant de 7 metri înălţime în aşa-zisul „oraş-cimitir al zeilor”


În anii 1960, un grup de oameni a excavat situl din orașul Changaimina (din sudul Ecuadorului), descoperind rămășițele (capul, trunchiul și membrele) unor giganţi. Multe dintre acestea ar fi în colecții private din întreaga lume.

Unul dintre oamenii care ar fi păstrat aceste oase a fost preotul Carlos Miguel Vaca Alvarado din Ecuador. Oasele au ajuns în posesia sa astfel: în 1965, părintele Vaca a fost ajutat de un grup de 25 de oameni care au explorat și au săpat pământul pe care zăcea cadavrul unui uriaș. Acolo i-au găsit rămășițele capului, apoi trunchiul și în cele din urmă membrele. Descoperirea a coincis cu numele antic al orășelului: Changaimina, unde ar fi putut exista orașul-cimitir al zeilor.

Preotul era pasionat de arheologie. Acel hobby si legendele spuse de locuitorii zonei l-au condus la descoperirea acestor vestigii. Curiozitatea și intriga lui erau atât de mari încât Vaca Alvarado a luat o decizie: să plece într-o expediție. A adunat 25 de oameni aproape de el, iar la 10 decembrie 1965 s-a îndreptat către orașul Changaiminas (în traducere „Cimitirul Zeilor”). Pe 11 decembrie 1965, Vaca Alvarado și echipa sa au dat peste o descoperire incredibilă.

Gabriel Gutierrez, un apropiat al preotului, îşi aminteşte următoarele: „A fost găsit un mormânt care conținea scheletul unui gigant de șapte metri înălțime și multe obiecte incredibile pentru dimensiunea lor: vase, plăci, unelte, arme, vârfuri de săgeți și alte piese foarte curioase”.

La 20 de ani de la această descoperire, în interviurile acordate la mijlocul anilor ’80, preotul Vaca Alvarado a făcut câteva declarații surprinzătoare. Întrebat despre presupusul gigant, el a dezvăluit că credea că originile lor sunt în Atlantida, subliniind că erau ființe foarte avansate din punct de vedere tehnologic. El a citat și pasaje biblice ca surse pentru ideile sale.

Potrivit diverselor rapoarte, unele dintre fragmentele osoase au fost trimise la Institutul Smithsonian din Washington DC, pentru analize suplimentare. Fragmentele de giganți care au fost găsite în Ecuador în anii 1960 pot fi văzute astăzi în parcul Jungfrau din Elveția. Alte oase din acea colecție sunt expuse în muzeul privat al cercetătorului paranormal, născut în Austria, Klaus Dona. Se crede că acești uriași provin dintr-un pământ străvechi care a dispărut în Pacific.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO