Un bogătaş ne ameninţă că în perioada următoare vom muri de foamete! O nouă diversiune a elitei globale

4.602 vizualizari

Jeremy Grantham este un celebru investitor britanic, fiind co-fondatorul corporaţiei Grantham Mayo Van Otterloo (GMO), o firmă de investiţii financiare din Boston, care deţinea în 2011 investiţii în acţiuni şi obligaţiuni în valoare de 97 de miliarde de dolari. Găsiţi mai multe informaţii pe Wikipedia. Deci, este un bogătaş, făcând parte din elita bogată a lumii. Pe site-ul InvestmentWatch, aflăm de la Jeremy Grantham că ne aşteptăm la o „apocalipsă socială”. Titlul din articolul de pe site-ul amintit mai sus e foarte sugestiv: „Legendarul investitor: Ne îndreptăm spre un dezastru de proporţii biblice. Mulţi dintre noi vom muri de foame.”

Iată ce ne spune acest bogătan:

Fenomenul prin care oamenii folosesc din ce în ce mai mult o cantitate finită de resurse naturale nu poate continua la nesfârşit, iar preţurile la metale, petrol şi alimente încep de pe acum să reflecte acest lucru. Grantham crede că planeta poate susţine doar 1,5 miliarde de oameni, faţă de cei 7 miliarde de oameni câţi sunt acum şi care se îndreaptă spre 10-12 miliarde de oameni. În toată istoria, cu excepţia ultimilor 200 de ani, populaţia umană a fost controlată de limitele ofertelor alimentare. Şi această forţă se pare că-şi va intra din nou în rol.

P.S. Iată părerea mea despre declaraţiile acestui bogătan. În primul rând, ceea ce spune el nu este ceva nou: bogătaşii lumii îşi doresc mai demult reducerea populaţiei lumii, aşa cum spuneam şi în articolul acesta din octombrie 2011 (https://www.lovendal.ro/wp52/pe-31-octombrie-2011-populatia-terrei-atinge-7-miliarde-elita-globala-doreste-reducerea-la-500-de-milioane/). Se pare că acest lucru e o obsesie în rândul bogătaşilor. Mulţumită tehnologiei moderne, elita globală nu are nevoie decât de câteva sute de milioane de oameni pentru ca sistemul să poată funcţiona; restul reprezintă nişte „mâncători inutili”.

În al doilea rând, e o minciună că Pământul nu poate susţine 7 miliarde de oameni sau mai mulţi. Un institut de agricultură din Franţa, după 5 ani de studii, a descoperit faptul că până în 2050 putem hrăni chiar şi 9 miliarde de oameni, fără ca să se moară de foame. Citiţi acest studiu AICI.

În al treilea rând, o altă minciună ar fi aceea că unele resurse ale lumii ar fi epuizabile şi limitate. Să luăm de exemplu petrolul. Precum se ştie, există răspândită o teorie precum căreia petrolul este o resursă care se regenerează tot timpul. Totodată, să nu uităm că în fiecare an apar tot felul de invenţii prin care s-ar putea suplini cu succes extragerea ţiţeiului din pământ (vezi de exemplu acest articol: https://www.lovendal.ro/wp52/inginerii-britanici-au-produs-petrol-din-aer-marile-corporatii-petroliere-au-incurcat-o/). Aşa că n-am să cred niciodată profeţiile conform cărora lumea va muri de foame…doar dacă nu va exista un plan malefic în a se obţine intenţionat acest lucru.