Comori asemenea celor din filmul „Indiana Jones” au fost descoperite în Insula Sumatra din Indonezia


Cantități mari de aur și alte comori au fost găsite de echipaje de pescuit în râul Musi din Indonezia. S-ar putea să sune ca ceva din intriga unui film de tip „Indiana Jones”, dar totuși recenta descoperire a unei comori în valoare de milioane de dolari pe fundul unui râu din Sumatra este cu adevărat extraordinară  și ar putea oferi indicii despre dispariția Imperiului Srivijaya demult pierdut.

Potrivit legendei, insula Sumatra – cunoscută și sub numele de „Insula Aurului” – a fost odată adăpostul unei civilizații care poseda o bogăție uriaşă, datorită depozitelor vaste de aur care se găseau acolo în mod natural. Imperiul Srivijaya a dispărut cândva în secolul al XIII-lea, luându-și cu el şi bogăția și secretele. Acum însă, echipajele de pescuit care lucrează în râul Musi, au raportat descoperirea diferitelor comori – inclusiv monede, statui, pietre prețioase și multe altele – despre care arheologii cred că ar putea fi relicvele lăsate în urmă de această civilizație demult pierdută.

„În ultimii cinci ani, au apărut lucruri extraordinare”, a spus Dr. Sean Kingsley, arheolog marin. „Monede din toate perioadele, statui de aur și budiste, pietre prețioase, tot felul de lucruri despre care ați putea citi în Sinbad Marinarul”. Kingsley consideră că aceste comori sunt dovezi că Imperiul Srivijaya a fost într-adevăr foarte real.

Motivul exact pentru care a dispărut Imperiul Srivijaya rămâne un mister, dar totuși Kingsley a speculat că ar fi putut dispare ca urmare a vulcanismului, la fel ca Pompei, acum două milenii. De asemenea, este posibil ca un potop local sau un tsunami ar fi putut șterge așezările acestui imperiu.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock