
Numeroase situri din diverse zone ale Terrei dovedesc existenţa unor civilizaţii străvechi, care au fost ignorate, de cele mai multe ori, de istoria oficială. Vestigiile culturii lor avansate, uimesc, după multe milenii.
Astfel, cetatea Sahr-l-Sakt din Iran are cel puţin 6 milenii vechime. Avea minimum 100.000 de locuitori. Acolo artele erau la înaltă apreciere, dovadă fiind tăierea şi şlefuirea pietrelor preţioase. Prelucrarea metalelor se realiza în adevărate uzine.
Un alt exemplu: în deşertul Karakum, din sudul Turkmenistanului, în munţii Poket Dag, la frontiera cu Iranul au existat civilizaţii succesive. Cea mai veche datează de 8 milenii. Cu aproape 5 milenii în urmă, oraşul conţinea străzi, edificii religioase, pieţe, cartiere rezidenţiale şi meşteşugăreşti. În mileniul al 2-lea î.Hr. au fost înălţate piramide în trepte.
La Blue Lake Springs (SUA), în statul Kentucky, s-a descoperit scheletul unui mastodont, dar mai adânc, sub el, a fost descoperit un drum asfaltat, categoric mai vechi decât scheletul respectiv. Vechimea drumului n-a fost stabilită, iar o explicaţie pertinentă referitoare la acesta nu există.
Deşi bitumul natural (ce face parte din compoziţia asfaltului) a fost folosit din vechime, totuşi asfaltul modern a apărut abia în secolul al XIX-lea.
Ca şi în alte situaţii, atunci când nu se pot lămuri aspecte care depăşesc gândirea noastră intelectual- materialistă, acestea sunt ignorate în mod deliberat…
P.S. Imaginea din acest articol e doar una demonstrativă şi nu are legătură cu descoperirea din Kentucky.