Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cum celebrul împărat Alexandru cel Mare a vrut să taie capul unui mistic indian, dar pur şi simplu n-a putut!

  •  
  •  
  •  
  •  

blankPe vremea lui Alexandru Macedon, în India trăia un mistic pe nume Dandamis. În timpul campaniei sale de cucerire a Indiei, împăratul auzise că în zonă se afla celebrul mistic. Aşa că îşi trimise soldaţii, să-l aducă în faţa sa pe acel mistic.

Soldații s-au dus la acest Dandamis, care stătea gol pe malul râului şi i-au spus următoarele: „Alexandru cel Mare te invită să-l însoțești în țara lui. Vei avea tot ce ai nevoie, ți se va asigura tot confortul. Vei fi oaspete regal”. Misticul cel gol a râs și a spus: „Mergeți și spuneți-i stăpânului vostru că un om care își spune mare nu poate fi mare. Și nimeni nu poate să mă ducă nicăieri – eu mă mişc precum norii, în deplină libertate. Eu nu sunt sclavul nimănui”. Soldații i-au spus: „Trebuie să fi auzit de Alexandru, e un om periculos. Dacă îl refuzi, o să-ți taie capul!” Misticul a răspuns: „Mai bine l-ați aduce aici pe stăpânul vostru; poate că el o să înțeleagă ce spun”.

Soldații s-au întors la Alexandru și i-au spus: „E un om ciudat, care are ceva necunoscut. Este gol pușcă, dar în prezența lui nu-ți dai seama că e gol, mai târziu îți aduci aminte. E atât de puternic încât, în prezența lui, uiți de toate. Are magnetism, iar în jurul lui e o mare liniște, și toată zona pare să fie încântată de prezența lui. Merită să-l vezi, dar se pare că o să aibă necazuri, sărmanul de el, pentru că spune că nimeni nu-l poate duce nicăieri, că nu e sclavul nimănui”.

Alexandru s-a dus la mistic cu sabia scoasă din teacă. Dandamis a râs și a spus: „Lasă sabia jos, n-ai ce să faci cu ea. Bag-o la loc în teacă; n-ai ce să faci cu ea aici, pentru că poți să-mi tai numai trupul, iar pe acela l-am părăsit demult. Sabia ta nu mă poate tăia, așa că bag-o la loc în teacă, nu fi copil”.

Și se spune că, pentru prima dată, Alexandru a executat ordinul altcuiva, doar pentru că, în prezența acelui om, a uitat cine era. A băgat sabia în teacă și a spus: „N-am mai întâlnit niciodată un așa om frumos”. Iar când s-a întors în tabăra lui, a spus: „E greu să omori un om care e gata să moară, n-are sens să-l omori. Poți să omori un om care se luptă, dar nu unul care e gata să moară și care spune «Acesta e capul meu, poți să-l tai»”. Și Dandamis chiar așa i-a spus. El a spus: „Acesta e capul meu, poți să-l tai. Când tu îl vei vedea căzând pe nisip, îl voi vedea și eu căzând pe nisip, pentru că eu nu sunt corpul meu. Eu sunt un martor”.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu