De 25 ani a fost găsit mormântul lui Alexandru cel Mare, dar guvernele Egiptului şi Greciei împiedică aflarea adevărului? Legendele spun că Alexandru ar fi fost fiul unui zeu-extraterestru egiptean…


Imagine: prelucrare proprie

Foarte interesant articolul de pe cotidianul „The Express” despre posibila găsire a mormântului celui mai mare conducător din istoria omenirii – Alexandru Cel Mare (legendele spun că ar fi fost „fiul lui Zeus”, aşadar un posibil semizeu-extraterestru). Arheologiștii și istoricii s-au întrebat de mult timp unde se află locul de înmormântare al împăratului Alexandru cel Mare, însă un cercetător susține de 25 de ani că l-a găsit.

Arheologul Liana Souvaltzi susține că a descoperit adevăratul mormânt al lui Alexandru cel Mare acum 25 de ani în Egipt, dar a fost blocată constant de guvernele Greciei şi Egiptului. Cercetătoarea crede în ipoteza că dorința împăratului antic a fost aceea ca trupul său să fie înmormântat în binecunoscutul templu al zeului egiptean suprem Amun Ra din Oaza Siwa. Locația a avut o semnificație uriașă în lumea antică și este locul unde Alexandru a fost „confirmat” ca fiul lui Zeus – zeul legendar al mitologiei grecești.

În 1984, doamna Souvaltzi a solicitat autorităților egiptene autorizația de a excava zona din Oaza Siwa, situată la aproximativ 50 de km est de granița cu Libia și la 500 de km de Cairo. În 1989, la 5 ani de la depunerea cererii, a fost acordată autorizația și au început săpăturile.

Echipa de cercetători a făcut o descoperire uluitoare la doar o săptămână de la începerea săpăturilor. Doamna Souvaltzi și echipa ei au găsit o intrare, păzită de statui de lei, care ducea la un foarte mare şi important monument. În următorii ani, săpăturile au relevat faptul că monumentul era un mormânt regal elenistic de 525 de metri pătrați. Foarte importantă este acest cuvânt „elenistic”, pentru că se ştie că Alexandru cel Mare a fost de naţionalitate greacă (macedoniană). Printre inscripții și sculpturile descoperite s-au numărat diverse decorațiuni grecești, ceea ce înseamnă că mormântul ar fi putut foarte bine să aparțină lui Alexandru cel Mare.

Una dintre inscripții, despre care doamna Souvaltzi crede că a fost scrisă de Ptolemeu – un cunoscut însoțitor al lui Alexandru – se referă la transportul trupului neînsufleţit către acel mormânt, deși nu există nicio referire la nume.

În 1995, toată lumea a fost anunţată că a fost găsit mormântul lui Alexandru cel Mare. Doamna Souvaltzi declara atunci mass-mediei: „Nu am nicio rezervă cu privire la faptul că acesta este mormântul lui Alexandru. Dar vorbesc acum fiecărui grec din lume. Vreau ca fiecare dintre voi să se simtă mândru, pentru că grecii au găsit acest monument foarte important.”

Dar această declaraţie nu a fost una potrivită. Înainte de a fi împăratul unei „jumătăţi din lume”, Alexandru a fost iniţial rege în Grecia de Nord (zona Macedoniei). Deoarece tensiunile naționaliste au continuat să crească în regiune (între greci şi macedonieni), guvernul grec a oprit săpăturile. Primul ministru din acea perioadă, Costas Simitis, a trimis un consilier al Ambasadei Greciei de la Cairo pentru a cere guvernului egiptean să retragă permisiunea doamnei Souvaltzi de a mai excava, împiedicând săpăturile ulterioare ale mormântului.

Dar, chiar și în ziua de astăzi, doamna Souvaltzi se luptă pentru dreptul de a-și continua săpăturile pe șantier…

Într-un articol din 2018 – EXCLUSIV! Conform legendelor, împăratul Alexandru cel Mare ar fi fost fiul unui zeu! Întâlnirea sa miraculoasă cu patriarhii biblici, Ilie şi Enoh – vorbeam despre posibilitatea ca Alexandru să nu fi fost fiul regelui Filip al II-lea al Macedoniei și al reginei Olimpia (conform istoriei oficiale), ci al reginei Olimpia cu zeul egiptean Ammon (sau Zeus la greci). A nu se uita că, în vechime, zeii s-ar putea să fi fost numele dat unor extratereştri avansaţi. Aşadar, Alexandru nu ar fi altceva decât un „semi-zeu”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Comentariile sunt închise.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO