Megalitul de la Baalbek – un străvechi centru spaţial construit de fiinţe de dincolo de Terra?


Acum două mii de ani, în orașul Heliopolis sau în Baalbek (Liban), așa cum este denumit acum, un templu al divinității Jupiter a fost ridicat pe trei blocuri enorme de piatră, fiecare cântărind mai mult de o mie de tone. O piatră imperfectă de dimensiuni similare e situată într-o carieră din apropiere, de unde se crede că blocurile au fost excavate și formate. Cu câțiva ani în urmă, încă un alt bloc de piatră a fost găsit în carieră – este considerat cel mai mare de acest fel descoperit vreodată.

Misterul din spatele acestor vechi construcții enorme este unul intrigant. Istoricii și arheologii nu au reușit să găsească dovezi sau indicii care să le arate cine ar fi ordonat construirea Templului lui Jupiter. De mai bine de un secol, experții nu au reușit să arunce o lumină asupra originii templului, despre care se crede că este construit de romani.

În vremurile moderne, ar fi nevoie de multe eforturi pentru a muta pietrele atât de grele și de mari ca acestea, și asta ţinând cont de faptul că avem avantajul a două mii de ani de avans tehnologic. Macaralele primitive și dispozitivele antice din acele vremuri nu ar fi fost suficiente pentru a transporta aceste blocuri până la destinație. Este o realizare inginerească demnă de investigație.

Există multe legende locale despre originea templului. În primul rând, se spune că fiul lui Adam, Cain, l-ar fi construit pentru a se ascunde de mânia lui Dumnezeu. Apoi, se mai spune că la originea lui ar sta „Giganții” din vechime, la porunca lui Nimrod, acesta fiind străvechiul Turn Babel. O altă legendă spune că Baalbek a fost construit de regele Solomon, cu ajutorul „djinnilor” (creaturi supranaturale), ca şi palat pentru regina din Sheba.

Într-un articol din 2010 (Anunnaki, extratereştrii de pe Nibiru pe Pământ: o istorie de 450.000 de ani (partea 3)), vorbeam puţin despre construcţia de la Baalbek, conform autorului Zecharia Sitchin. Acesta spune că Baalbek ar fi fost un centru spaţial construit de Anunnaki după Potop, în care aceştia se ocupau de funcţionarea navetelor spaţiale. În această zonă s-ar fi putut găsi cândva o platformă de lansare-aterizare pentru navele spaţiale care porneau în călătorii interplanetare. Cercetătorul Alford spunea: „Toate dovezile extrase din textele antice, toate dovezile geografico-fizice se sprijină unele pe altele, pentru a confirma faptul că Baalbek a fost proiectat ca o platformă de aterizare pentru rachetele zeilor.”


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO