Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Kap Dwa – mumia unui gigant cu 2 capete şi 3,6 metri înălţime, dintr-un muzeu din SUA


Există nenumărate legende, poveşti şi relatări despre prezenţa mai multor giganți de-a lungul istoriei. Uriașii biblici Goliath și Anak sunt două exemple de povești despre ființe extrem de mari. Astăzi vom vorbi despre gigantul Kap Dwa, care se presupune a fi un gigant patagonian descoperit în largul coastei Americii de Sud.

Corpul său este neobișnuit nu doar prin statura sa gigantică, ci și prin faptul că are două capete. Acest Kap Dwa prezintă o înăţime de 3,66 metri, iar rămăşiţele sale se află acum într-un muzeu din Baltimore (Maryland, SUA). Se spune despre el că ar fi fost un gigant patagonian.

Patagonia (din Argentina) a fost considerat un teritoriu locuit de giganți de mult timp. Legenda giganţilor patagonieni provine de la celebrul explorator Ferdinand Magellan. Antonio Pigafetta, cronicarul oficial al lui Magellan, descrie evenimentul întâlnirii cu un gigant: „Ne aflam de două luni în acest port, fără să vedem pe nimeni, atunci când deodată, într-o zi, am văzut pe ţărm un om gigant, care era gol, şi care dansa şi cânta, aruncându-şi cu nisip pe cap. Căpitanul nostru i-a ordonat unui membru al echipajului său să se îndrepte spre el, spunându-i să danseze şi să cânte şi el, asemenea uriaşului, ca semn de prietenie. Uriaşul a fost atras să vină lângă echipaj…atunci când el ne-a văzut, s-a minunat şi i-a fost frică, arătând spre cer şi crezând astfel că noi venim din cer. El era atât de înalt, încât chiar şi cei mai înalţi dintre noi îi ajungea abia la nivelul toracelui său; în acelaşi timp, el era şi bine proporţionat. El avea o faţă mare, ochii săi erau galbeni, iar în mijlocul obrajilor săi avea desenaţi două inimi. Uriaşul aproape că nici nu avea păr pe cap.”

Acum… să revenim la Kap Dwa. Există două povești despre originea acestuia. Prima versiune spune că marinarii spanioli l-au găsit pe Kap Dwa în jurul anului 1673, pe plajele din Patagonia. El a fost capturat și dus pe nava spaniolilor, legându-l de catarg. Deşi a reuşit să se dezlege, uriaşul a fost ucis de o suliţă care i-a străpuns pieptul. După aceasta, corpul uriaşului a fost mumificat și a fost dus mai întâi spre Marea Britanie și, mai târziu, a ajuns în SUA în secolul al XIX-lea.

A doua versiune a poveştii spune că gigantul a fost găsit deja mort pe o plajă, cu o suliță în piept. Localnicii i-au mumificat trupul și l-au pus la păstrare. Un aventurist englez a auzit despre el și a reuşit să fure mumia, care a adus-o cu el în Marea Britanie.

Dar, ce e cu gigantul cu 2 capete, care se află expus în muzeul din Baltimore? Este el un fals? Corpul ar fi fost examinat de medici în anii ’60, care au spus că nu prezintă semne evidente că ar fi fost falsificat. Însă, niciun alt expert nu pare să fi examinat corpul, pentru a stabili dacă este autentic.

Totuşi, mai este o problemă care creează îndoieli cu privire la autenticitatea lui Kap Dwa. El este asociat cu Phineas Taylor Barnum, om de afaceri și om politic din secolul al XIX-lea, cunoscut pentru că a creat senzaţie în lume, arătând creaturi sau obiecte despre care a afirmat că ar fi rămășițe ale unor creaturi mitice. Însă, cel puţin câteva din aceste creaturi s-au dovedit a fi false (ca, de exemplu, sirena Fiji).