„Gaura neagră” din Polul Nord – este secretul dezvăluit omenirii, care ar fi trebuit să rămână ascuns?


Priviţi fotografia din acest articol: precum vă daţi şi bine seama, este o imagine a Polului Nord, luată deasupra Pământului de către satelitul NASA ESSA-7, pe data de 23 noiembrie 1968. Observaţi „gaura neagră” din Polul Nord, care de obicei nu este vizibilă, din cauza norilor prezenţi cam tot timpul acolo.

Diametrul găurii din Polul Nord este de circa 1.300 de kilometri şi poate reprezintă unul dintre cele mai mari secrete păzite de pe Terra, pentru că ar demonstra încă o dată că se află ceva ascuns în interiorul Pământului, iar teoria „Pământului gol şi locuibil” pare să fie una viabilă. Ce se află dincolo de această „gaură neagră”?

Mulți oameni cred că teoria Pământului gol şi locuibil înăuntru (“Hollow Earth” în limba engleză) este mai mult decât un mit, unii încercând chiar să o dovedească acest lucru științific. Multe mituri ale lumii vorbesc ca Pământul să fie gol şi locuibil. De exemplu, eroul babilonian Gilgamesh şi-a vizitat strămoșul său, Utnapishtim, în “inima” pământului. În mitologia greacă, Orpheus încearcă să-l salveze pe Eurydice din iadul subteran. Se crede că faraonii din Egipt comunicau cu lumea subterană, care putea fi accesată prin tuneluri ascunse sub piramide. Budiștii au crezut (și încă cred) că milioane de oameni trăiesc în Agharta, un paradis subteran condus de “regele lumii”.

Culmea e că în această teorie au crezut şi mari genii ştiinţifice. De exemplu, Leonard Euler, un geniu al matematicii secolului al XVIII-lea, a concluzionat că Pământul era gol, conține un soare central și era locuit. La fel, şi Dr. Edmund Halley, astronomul englez descoperitor al cometei Halley, credea, de asemenea, că Pământul era gol în interior, având trei niveluri.


Lasă un comentariu