Prinţii saudiţi construiesc o clădire sub forma simbolului celor doi şerpi încolăciţi. Ce vor să ne arate?


De pe un grup de Facebook, am întâlnit această imagine, în care se spune doar atât „O capodoperă arhitecturală. Arabia Saudită”. Ni se arată proiectul unei clădiri futuriste din Arabia Saudită, o clădire ce se aseamănă cu biblicul Turn Babel şi care aduce aminte de simbolul caduceu. Însă, acest simbol caduceu (bastonul lui Hermes) este unul ocult, pentru că prezintă doi şerpi care se încolăcesc pe un băţ. Şarpele, este, precum se ştie, un simbol al Satanei din Biblie.

Aici, însă, vreau să fac o remarcă. Simbolul caduceu este folosit, în mod greşit, ca şi simbol în medicină şi în farmacie în zilele noastre. El nu are nimic de-a face cu medicina, făcându-se confuzie (intenţionat sau nu) cu „Toiagul lui Esculap”, un baston pe care este încolăcit un șarpe. Esculap este un zeu (premergător) al medicinii în mitologia greacă, pe când Hermes nu are nicio treabă cu medicina. Diferenţa dintre cele două simboluri este clară şi o puteţi vedea în imaginea de mai jos:

Revenind la simbolul caduceu („toiagul lui Hermes”) – se pare că în ezoterism mai semnifică şi „energia kundalini”. Cuvântul Kundalini este derivat din cuvântul sanskrit „kundal”, care înseamnă răsucire, buclă. Energia kundalini, conform ezoteriştilor, reprezintă energia primordială prezentă sub forma a trei bucle și jumătate care se învârt sub formă de spirală la baza osului triunghiular de la baza coloanei vertebrale numit osul sacru.

Oare de ce vor prinţii saudiţi să construiască o clădire sub forma simbolului ocult al caduceului? Ce mesaj subtil vor să ne transmită? Am văzut că la jubileul de 70 de ani al reginei britanice Elisabeta a II-a, la ceremonia de deschidere s-au aprins lumini sub aceeaşi formă a celor doi şerpi încolăciţi. De parcă cei care ne conduc vor să ne arate că suntem conduşi de… şerpi?


Lasă un comentariu