Până în 1700, multe hărţi prezentau oraşe mari africane în Deşertul Sahara. Unde au dispărut ele şi care civilizaţie necunoscută le conducea?


Istoria oficială ne spune că Africa a fost „civilizată” de europeni în anii 1800 și înainte de aceasta, acolo trăind doar nişte „triburi primitive” în colibe de bambus. Dar acest lucru este fals, puteți constata că fiecare hartă din anii 1500 arată Africa populată cu orașe mari. De exemplu, „Africae Tabula Nova” din 1570 este una dintre hărțile mai vechi care arată orașe avansate în Africa, cu asemănări arhitecturale găsite în America, Europa sau Asia. „Mappi Mundi” – care a fost considerată cea mai precisă hartă a vremii sale, fiind folosită timp de un secol sau mai mult – prezintă oraşe mari din Africa, dar şi aşezări din… Deşertul Sahara din nordul Africii! Astfel, în deşert putem găsi forturi, castele şi palate, ceea ce arată că Sahara a fost populată de o civilizație avansată, chiar în urmă cu câteva sute de ani.

Dintr-o carte din 1714 – „Atlas Geographus sau un sistem complet de geografie pentru Africa” știm că Sahara era încă parțial fertilă până la începutul anilor 1700. În toate aceste hărţi şi cărţi vechi, putem găsi aşezări necunoscute din Deşertul Sahara, alături de aşezări binecunoscute, ca Alger, Cairo şi  Alexandria, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să avem nicio îndoială de existența trecută a celorlalte orașe din deşertul Sahara, prezente pe aceeași hartă.

Aşadar, ce s-a întâmplat cu toate aceste orașe „dispărute” de pe hărţi, oraşe ca Doldel, Augsa sau Gebage din Sahara? Unde este Lacul Sachaf din Sahara? Se pare că adevărul istoric este următorul: africanii au construit mari imperii, care au durat câteva mii de ani la un moment dat. Contrar a ceea ce suntem învăţaţi, apariția europenilor a distrus civilizația din Africa.