Atlantida în Munţii Carpaţi, şi Noe ucrainean?

 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

arca-lui-noeNoe, cel cu Arca, a fost ucrainean şi a locuit în Atlantida, fiii săi s-au stabilit în toată Eurasia, răspândind peste tot limba sanscrită, iar urmaşii lor au ajuns să trăiască în Japonia şi America de Sud – aceasta viziune revoluţionară a istoriei universale a fost expusă de medicul terapeut din Lvov Vasil Kobiliuh, în emisiunea „Fenomenul Ucraina”, ce a fost difuzată de un canal de televiziune în limba ucraineană din Sevastopol şi a suscitat numeroase ecouri în media de la Kiev, relatează luni Novai Reghion, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, legendara Atlantida nu s-a aflat niciodată în Oceanul Atlantic, cum înclină unii să creadă, ci în zona unde se află astăzi munţii Carpaţi. Pe vârful masivului muntos şi-au găsit scăparea Noe şi ‘ai lui’ de potopul declanşat de topirea gheţarilor arctici. Cei pe care i-a salvat Noe de la potop se numeau praucraineni şi au trăit acum 650.000 de ani – a încercat să demonstreze medicul-terapeut din Lvov vechimea naţiunii ucrainene.

„Noe este marele nostru conducător, lider de stat şi salvator. Înainte de acel mare potop, el le spusese tuturor: construiţi-vă bărci, pentru că brusc se va topi stânca de gheaţă şi va fi potop. Şi poporul într-adevăr i-a urmat sfatul şi s-a salvat: în Podolie, în Kiev, în Carpaţi. Atlantida înseamnă în sanscrită puterea de răbdare mare a omului alb”, a declarat Vasil Kobiliuh, în cadrul unei emisiuni cu priză la publicul ucrainean. El susţine că un om de ştiinţă din Kiev a găsit în Munţii Carpaţi dovada salvării lui Noe de la potop, descoperind „o serie de obiective vechi preţioase”, pe care însă abia urmează să le cerceteze. „Acolo, în Munţii Carpaţi, se afla forţa noastră străveche de unde au pornit limbile în lume. În Ucraina avem formă superioară a limbii slave şi a limbii în genere. În limba noastră niciun cuvânt nu a fost alterat precum în alte limbi europene”, a spus medicul din Lvov.

La terminarea potopului, ucrainenii, potrivit acestuia, au început să se împrăştie prin întreaga Eurasie. Ei au dat nume mai multor triburi care locuiau în lungul Dunării, fluviu care a fost denumit aşa în cinstea ucraineanului Noe şi se afla la originea multor toponime. Dar „marşul cel mai lung” ucrainenii l-au înfăptuit în Est. Au traversat Siberia şi au dat nume apelor de aici. Bunăoară, fluviul Obi ar proveni, potrivit medicului citat, de la verbul ucrainean „obiimat”, adică a îmbrăţişa ( în limba rusă e obnimati – cam tot pe acolo).


 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Lasă un comentariu