Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cele mai ciudate legi din America

81

suaLegile sunt norme obligatorii, aparate de puterea de stat, prin care este garantată însăşi funcţionarea societăţii şi armonizarea relaţiilor dintre oameni. De asemenea, legile duc la crearea unui cadru relativ de siguranţă şi dezvoltare. Ce se întâmplă însă când dogma religioasă, absurdul situaţiei, superstiţiile şi ridicolul sunt amestecate în textul de lege? Un scurt, dar edificator periplu printre cele mai stranii legi din Statele Unite, culese de Discovery, aflate în vigoare, oferă un răspuns mai mult decât evident în privinţa gradului de evoluţie şi maturitate al speciei Homo sapiens în pragul mileniul trei…

1. În Carolina de Nord este interzis de lege să înjuri în prezenţa… morţilor.

2. Legile statului Ohio pedepsesc cu închisoarea pe oricine încearcă să îmbete un peşte.

3. În Florida, dacă o femeie nemăritată sare cu paraşuta în zilele de sâmbătă, acesta ajunge invariabil la închisoare.

4. În Vermont, pentru orice femeie care vrea să poarte o proteză dentară, este nevoie de acordul scris şi semnat al soţului acesteia.

5. În Iowa, dacă un bărbat sărută o femeie mai mult de 5 minute neîntrerupte, fapta se consideră infracţiune, iar bărbatul pătimaş riscă închisoarea.

6. În oraşul Eureka din Nevada, legea interzice ca un bărbat cu mustaţă să sărute o femeie.

7. Oraşul St. Louis din Missouri are în vigoare o lege conform căreia este interzis ca un bărbat să salveze o femeie aflată în pericol, dacă aceasta este îmbrăcată în pijama.

8. În Oklahoma, orice persoană care se strâmbă în mod voit la un câine ajunge la închisoare sub învinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

Orgoni Crystal