Arma monstruoasă pe care o deţin ruşii – o rachetă nucleară cu rază nelimitată de acţiune şi care nu poate fi doborâtă de nimic


Televiziunea americană de ştiri CNN (profund anti-rusească) pretinde că noi imagini obţinute prin satelitul Capella Space arată că Rusia ar putea pregăti un alt test cu noua sa racheta de croazieră cu propulsie nucleară, cunoscută sub numele de „Skyfall” (oficial – 9M730 Burevestnik), o armă concepută pentru a învinge sistemele de apărare ale SUA.

Fotografiile obţinute arată că Rusia se pregătea să testeze o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară, de pe o platformă cunoscută situată în apropierea Cercului Polar. Utilizarea unui reactor nuclear ar conferi rachetei de croazieră o raza de acţiune nelimitată, ceea ce i-ar permite să depăşească radarele şi interceptorii sistemului de apărare antirachetă american.

Rusia a efectuat cel puţin un zbor de testare a acestei rachete de croazieră cu propulsie nucleară de pe aceeaşi platformă din apropierea Cercului Polar în noiembrie 2017. Se pare că Moscova ar fi efectuat alte teste în lunile următoare, dar niciunul nu a fost considerat ca fiind reuşit.

Încă din anii 80, URSS și apoi Rusia și-au pus problema în ce măsură arsenalul lor nuclear de rachete balistice intercontinentale poate fi neutralizat de sistemele antibalistice ale Statelor Unite sau ale Inițiativei Strategice de Apărare, cunoscută în mod obișnuit ca programul „Star Wars”. Aşadar, Industria rusă a apărării a început să dezvolte o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară cu rază intercontinentală, capabilă să penetreze orice sistem de apărare antirachetă bazat pe intercepție. Se spune că acest gen de armă are o rază de acțiune nelimitată și capacitatea de a evita scuturile antirachetă.


Un comentariu la „Arma monstruoasă pe care o deţin ruşii – o rachetă nucleară cu rază nelimitată de acţiune şi care nu poate fi doborâtă de nimic”

Lasă un comentariu