Pericol după ce ruşii au pus mâna pe Centrala Nucleară de la Cernobîl: nivelul radiaţiilor ar fi crescut de peste 20 de ori, în seara zilei de 24 februarie 2022


Într-o postare pe Reddit, conform datelor oferite de Întreprinderea de Stat Specializată Ecocenter, la ora 21:40, pe 24 februarie 2022, nivelul radiaţiilor de la Centrala Nucleară de la Cernobîl (Ucraina) a crescut în câteva ore de la un nivel de 3200 nSv/h la 65.500 nSv/h, adică de peste 20 de ori. Reamintesc că în seara zilei de 24 februarie 2022, s-a anunţat că ruşii, în invazia Ucrainei, au pus mâna şi pe Centrala Nucleară de la Cernobîl. La momentul actual, centrala este închisă, după marele dezastru din 1986, când un reactor nuclear (din cele 4) a explodat. Reactorul care a explodat are construit deasupra lui un sarcofag pentru a împiedica împrăştierea în atmosferă a elementelor radioactive, în timp ce celelalte 3 reactoare nucleare au fost închise în anul 2000.

Unii utilizatori de pe Reddit spun că nu ar trebui să ne îngrijoreze acest nivel mai ridicat al radiaţiilor, putând exista următoarele 3 explicaţii:
(1) Praf radioactiv ridicat de vehiculele militare ruse şi ucrainiene din zonă;
(2) Deteriorări ale senzorilor;
(3) Posibilitatea ca un depozit de deșeuri să fi fost bombardat.

Surse: reddit.com / saveecobot.com (harta cu radiaţii a Ucrainei)

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock