Un moment cu adevărat revoluționar: Marea Britanie va lansa un reactor nuclear în spațiul cosmic, pentru a crea energie nelimitată!


Marea Britanie este gata să lanseze un reactor de fuziune nucleară în spațiul cosmic până în 2027, care ar putea crea energie curată nelimitată, într-o descoperire majoră atât pentru viitorul călătoriilor interplanetare, cât și al securității energetice. Pulsar Fusion Ltd, o companie britanică de fuziune nucleară cu sediul în Bletchley, dezvoltă o tehnologie curată pntru rachete, care ar putea trimite oamenii la distanțe mai mari decât sistemul nostru solar. Fuziunea nucleară este procesul energetic care alimentează stelele, pe care oamenii de știință s-au străduit să le creeze pe Pământ, pentru a produce surse nelimitate de energie cu emisii limitate de carbon și radiații scăzute.

Acest lucru ar putea juca un rol incredibil de important în Marea Britanie, deoarece guvernul doreşte să reducă dependența de importurile străine, pentru asigurarea securităţii energetice. Pulsar susține că acesta ar putea fi răspunsul la criza energetică. Dar Pulsar încearcă, de asemenea, să exploateze procesul de fuziune nucleară în spațiul cosmic, cu reactoarele sale de fuziune nucleară, despre care spune că ar putea permite rachetelor să acceseze călătoria către planete dincolo de sistemul nostru solar. Deoarece tehnologia rachetelor de fuziune funcționează doar în spațiul vid, Pulsar a fost nevoită să dezvolte motoare de rachetă hibride, pe care le-a testat.

Acest lucru ar reduce la jumătate durata călătoriei de la Pământ la Marte, potrivit oamenilor de știință. Potrivit CEO-ului Pulsar, Richard Dinan, firma caută să folosească această tehnologie pentru a-și lansa reactoarele de fuziune nucleară în spațiul cosmic. Primul prototip pentru motorul de propulsie este așteptat până în 2025. Dinan, a declarat: „Acesta este cu adevărat un moment revoluționar care are loc pe pământul britanic și ar putea fi primii pași inovatori pentru a transforma nu numai călătoriile spațiale moderne, ci și modul în care această planetă își consumă energia”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): express.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO