Un fizician de la Londra crede că în 2017 îi vom descoperi în sfârşit pe extratereştri


O serie de descoperiri incredibile în 2016 i-au condus pe oamenii de știință care caută viața pe alte planete să concluzioneze că 2017 va fi anul în care se vor veni în cele din urmă cu dovezi concludente privind existenţa vieţii extraterestre.

Oamenii de știință sunt întotdeauna foarte precauți atunci când vine vorba de a afirma că ei au găsit viaţă pe alte planete. Acest lucru se datorează faptului că au existat atât de multe alarme false în trecut, încât totul a dus la o dezamăgire atât în ​​rândul comunității științifice, cât și a publicului.

Dr. Simon Foster, fizician la Imperial College din Londra, a declarat: „În trecut, când am crezut că am descoperit viaţă extraterestră, era de fapt o nouă formă de stea numită pulsar. Noi nu știm aproape nimic, iar când ne lovim de ceva ce nu se încadrează în sfera înțelegerii noastre actuale, spunem foarte uşor că ar putea fi vorba de extratereştri, când de fapt e vorba de fenomene pe care încă nu le-am descoperit”.

Dar, în ciuda tuturor, dr Foster încă crede că extratereștrii vor fi descoperiţi în viitorul apropiat, poate chiar în anul acesta, 2017. Există numeroase motive pentru care oamenii de știință sunt din ce în ce mai siguri că un progres este iminent. Anul trecut, în 2016, oamenii de ştiinţă au detectat semnale extrem de neobișnuite din spațiul cosmic, care ar putea fi susceptibile de a fi cauzate de o civilizație extraterestră avansată.

De asemenea, oamenii de ştiinţă cred că forme mai puțin sofisticate de viaţă pot fi descoperite în sistemul nostru solar în anul acesta. NASA și alte agenții spațiale mari din întreaga lume au mai multe misiuni de explorare în acest an, care ar putea dezvălui faptul că sistemul nostru solar poate ascunde forme de viață microbiene. Potrivit lui Dr. Foster, sonda Cassini, care orbitează în prezent planeta Saturn și sateliții săi,  este foarte probabil să descopere viața bacteriană.

În plus faţă de acest lucru, oamenii de știință au descoperit recent o nouă planetă care orbitează în jurul Proxima Centauri, care este de numai 4 ani-lumină faţă de Pământ, ea putând fi un mediu foarte ospitalier pentru viață.