Un băieţel de 12 ani a construit singur un… reactor nuclear! What!??


Ce preocupări v-aţi aştepta să aibă un băieţel de 12 ani? Să se joace în faţa calculatorului sau cu un Play Station? Să joace fotbal sau baschet? Nu şi Jackson Oswalt, un puşti din Tennessee, care s-a gândit că ar fi foarte interesant dacă s-ar apuca el să construiască… un reactor nuclear(!), folosind componente achiziționate de pe Ebay. Şi unde? Tocmai în camera liberă a părinţilor lui.

„Mai întâi am început să învăţ despre ceea ce au făcut alți oameni cu reactoarele de fuziune”, a spus băieţelul. „După aceea, am adunat o listă de piese de care aveam nevoie. Mi le-am achiziţionat de pe eBay, deşi multe din ele nu erau exact lucrurile de care aveam nevoie. Deci, a trebuit să le modific pentru a putea face ceea ce era necesar pentru proiectul meu”.

Cu un pic de perseverență și cu sprijin financiar din partea părinților săi, băieţelul a reușit să construiască reactorul cu doar câteva zile înainte de a împlini 13 ani. Acum se crede că el este cea mai tânără persoană din lume care a făcut acest lucru.

Tatăl său, Chris Oswalt, admite că nu a avut decât o înțelegere limitată a ceea ce construise fiul său. „Fiind părintele unui copil care s-a ocupat de proiect timp de 12 luni, a fost cu adevărat impresionant a vedea ceea ce a construit fiul meu”, a spus el.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie) si foto: ladbible.com

P.S. Acum, ca să fiu puţin cârcotaş, cred că n-a fost vorba chiar de un reactor de fuziune, reactor care necesită temperaturi de milioane de grade Celsius, ce nu pot fi obţinute decât în condiţii speciale de laborator, nu în casa părinţilor…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO